ADVERTISEMENT
News

Secţiile de Terapie Intensivă din Bucureşti, la capacitate maximă. Orban: “Avem o problemă, e adevărat”

Autor: Robert Cristea | 26.10.2020 | 15:34
Secţiile de Terapie Intensivă din Bucureşti, la capacitate maximă. Orban:
Ludovic Orban, anunț important. Ce se întâmplă de astăzi în toate secțiile ATI din țară

Capitala este afectată din plin de virusul nemilos, iar secțiile de Terapie Intensivă au rămas fără locuri, a anunțat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Premierul susține că s-au luat o serie de decizii importante care au ca obiectiv suplimentarea locurilor la ATI.

”A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare”, a precizat Orban.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: Avem ca obiectiv creşterea capacităţii la Terapie Intensivă

Capitala are peste 30.000 de infectări de la începutul pandemiei și constant peste 500 de cazuri noi în fiecare zi. Premierul a anunțat că Spitalul Colentina redevine unitate medicală suport COVID.

”De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov.” – Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„Este un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. (…)A fost crescută capacitatea la terapie intensivă în Bucureşti şi va creşte în continuare”, a declarat premierul.

”Am dispus, împreună cu domnul secretar de stat Arafat şi cu domnul Tătaru, creşterea capacităţii şi în unităţile de primiri urgenţă, de oxigenare pentru cazurile care au nevoie de oxigenare, până la identificarea de soluţii de internare într-o secţie de terapie intensivă. Dar ideea de bază este creşterea capacităţii de terapie intensivă”, a adăugat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Se caută soluții rapide și eficiente pentru pentru suplimentarea personalului. Sunt în vizor medicii care au luat examenul de rezidenţiat în specializările legate de COVID-19.

„În continuare căutăm să suplimentăm resursa umană. Salut deciziile Universităţilor de Medicină care au încurajat studenţii să îşi facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică. Constant ne gândim la noi soluţii pentru a creşte capacitatea de tratare. Am adoptat ordonanţa de urgenţă în care am implicat medicii de familie în urmărirea evoluţiei bolii în cazul celor asimptomatici şi cu simptome uşoare. Încercăm să ne adaptăm la orice situaţie”, a spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!