ADVERTISEMENT
News

Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din București, suplimentate cu 100 de paturi

Autor: Flaviu Popa | 20.10.2020 | 19:31
Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din București, suplimentate cu 100 de paturi
Care este numărul de paturi de ATI suplimentate în spitale județene? Anunțul Ministerului Sănătăţii. Foto: Hepta

Paturile de Terapie Intensivă din București au fost suplimentate cu 100, în urma unei decizii luate de ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Ministerul a realizat o evaluare, sub supravegherea lui Tătaru și Raed Arafat și a dispus suplimentarea numărului de paturi ATI cu 100.

Ministerul a anunțat într-un comunicat de presă că va fi repartizată inclusiv o unitate mobilă cu 12 paturi ATI, care va fi utilizată pentru tratarea pacienților de la Institutul „Marius Nasta”.

ADVERTISEMENT

Spitalele din București primesc încă 100 de paturi ATI

Mai mult, Spitalul CF Witting va primi 10 paturi suplimentare pentru secția de Terapie Intensivă, în timp ce Spitalul Clinic Colentina va avea 29 de paturi ATI funcționale.

De menționat că Spitalul Clinic Colentina a fost operaționalizat în întregime prin Ordinul Comandantului Acțiunii. Totodată, Spitalul Universitar de Urgență București va avea 11 paturi ATI.

ADVERTISEMENT

Potrivit News.ro, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” urmează să fie desemnate spitale suport COVID pentru secţiile de terapie intensivă, în timp ce Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa” a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Sursa citată menționează că Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor primi 10 paturi ATI, în timp ce Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon va funcționa cu 20 de paturi ATI special destinate pentru infectații Covid-19.

ADVERTISEMENT

„La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Mai mult, ministrul a adăugat că este extrem de important să fie angajați mai mulți medici care luptă cu noul coronavirus, în toate spitalele din România. Concret, a fost identificată modalitatea legală ca peste 200 de medici rezidenți care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgenţă, epidemiologie, boli infecţioase, pneumologie şi radiologie și care nu au post în acest moment să poată fi angajați în cadrul Spitalului de Urgenţă „Dimitrie Gerota”, după care vor fi relocați prin detașare în spitalele cu personal insuficient.

ADVERTISEMENT

Capacitatea totală de paturi ATI a României depășește cu puțin 1000, în condițiile în care deja sunt peste 700 de oameni internați în stare gravă la spital, infectați cu Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!