Alegeri 2024

Sectorul 6 va avea spital generalist. Nicolae Ciucă: ”Pentru prima dată, după 45 de ani, în București se construiește un spital nou”

Șeful PNL a participat la semnarea contractului de finanțare pentru Spitalul Sectorului 6. Va fi primul spital construit în Capitală după 45 de ani
31.05.2024 | 16:55
Sectorul 6 va avea spital generalist Nicolae Ciuca Pentru prima data dupa 45 de ani in Bucuresti se construieste un spital nou
Sectorul 6 va avea spital generalist Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La evenimentul de semnare a finanțării între Primăria Sectorului 6, prin primarul liberal Ciprian Ciucu și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin viceguvernatorul Tomáš BOČEK, au mai fost prezenți ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș și ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Sectorul 6 va avea spital generalist

Nicolae Ciucă a anunțat primul spital nou din București, după 45 de ani și a precizat că acest proiect a fost unul dintre primele obiective pe care le-a discutat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, după preluarea mandatului.

ADVERTISEMENT

„Acest eveniment este foarte important pentru bucureșteni. Ciprian Ciucu vorbește de acest proiect de cel puțin doi ani și jumătate, dacă nu trei, printre primele obiective pe care le-am discutat legat de ceea ce vrea să facă în ordinea priorităților și să finalizeze în Sectorul 6.

Acest spital a fost permanent în discuțiile noastre, atât în bilateral, cât și la nivelul Partidului Național Liberal. Subliniez faptul că pentru prima dată, după 45 de ani, în București se demarează proiectul unui spital nou”, a declarat președintele PNL.

ADVERTISEMENT

Liderul liberal a mai declarat că spitalul nu este destinat doar cetățeniilor din Sectorul 6, ci tuturor bucureștenilor și că va constitui un nou standard de referință în realizarea unor proiecte similare.

„Acest spital vine cu un nou standard, (…) nu este nevoie să se realizeze construcția după aceea să se identifice care sunt soluțiile tehnice pentru tot ceea ce înseamnă circuitul sau circuitele într-un spital, echipamentele, și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Odată ce va fi realizat, vom avea un standard de referință care va putea fi aplicat și preluat de toți cei care vor dezvolta astfel de proiecte”, a subliniat Nicolae Ciucă.

La rândul său, edilul Sectorului 6 a precizat că valoare proiectului se ridică la 145,8 milioane de euro, iar jumătate din sumă, 72,9 milioane de euro, o reprezintă împrumutul obținut de la BDCE.

ADVERTISEMENT

„Am semnat astăzi contractul de finanțare (cel mare) pentru Spitalul Sectorului 6 cu Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, dl. Tomáš Boček!

Valoarea contractului este de 72,9 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 362 milioane de lei. În urmă cu cca. o lună semnasem un contract mai mic pentru un grant de 1,8 milioane de euro din facilitatea Invest EU.

Cum vă spuneam, eu nu vin cu machete, vin în fața dumneavostră direct cu finanțarea unei banci internaționale de dezvoltare, ceea ce arată maturitatea și seriozitatea proiectului nostru. (…)

Va costa 145,8 milioane de euro, iar jumătate din sumă, 72,9 milioane de euro, este asigurată printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu sprijinul Invest EU.

Garanția pentru această sumă este acoperită de Comisia Europeană. Primăria Sectorului 6 va folosi alte surse de finanțare: fonduri europene, fonduri de la bugetul local și de stat”,  a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”