Fotbal international

Secundul lui Setien dă cărțile pe față despre perioada avută la Barcelona: „De-asta a vrut să plece Messi”

13.03.2021 | 11:23
Secundul lui Setien da cartile pe fata despre perioada avuta la Barcelona Deasta a vrut sa plece Messi
ADVERTISEMENT

Eder Sarabia, fostul secund al lui Quique Setien la Barcelona și actual antrenor al lui FC Andorra, formația deținută de Gerard Pique, a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o la Barcelona și a dezvăluit și unul dintre motivele pentru care Lionel Messi a vrut să plece în vara trecută de la catalani.

Sarabia a recunoscut că nu a reușit nici el, nici Quique Setien să îl facă pe Messi să fie legat și emoțional de ei, pentru ca starul argentinian să dea un randament și mai bun.

ADVERTISEMENT

Totodată, Eder Sarabia a vorbit și despre umilința suferită de Barcelona în meciul din UEFA Champions League contra lui Bayern Munchen, 2-8, partidă catastrofală pentru catalani.

Secundul lui Setien a dat cărțile pe față despre perioada petrecută la Barcelona

Eder Sarabia, secundul lui Quique Setien, a vorbit despre perioada în care a fost la Barcelona, amintind niște momente cheie ale catalanilor din sezonul 2019-2020.

ADVERTISEMENT

„Este extrem de dificil să porți numele Leo Messi. Ești cel mai bun jucător din toate timpurile, extrem de cunoscut, nu poți ieși pe stradă. Te închizi în grupul tău de prieteni și cu familia, nu ai alt tip de relații, nu poți nici măcar să îți împărtășești opiniile cu alții. 

Toate astea produc oboseală mentală, de asta a vrut să plece. Nu am fost în stare sa atingem acele butoane pentru a scoate ce e mai bun din el. Nu a fost chimia pe care ne-am dorit-o. Nu l-am găsit pe cel mai bun Messi din punct de vedere emoțional”, a spus Sarabia pentru El Pais.

ADVERTISEMENT

Trebuie să aibă capul limpede ca să-și facă jocul”

Eder Sarabia a continuat și a amintit de umilința Barcelonei în meciul cu Bayern Munchen, dar a spus și ce ar trebui să mai facă Lionel Messi pentru a fi la înălțime mereu

„Trebuie să aibă capul limpede pentru a-și face jocul. La început am avut conversații extrem de bune despre fotbal cu el. E un câștigător, trebuie doar să îi vorbești despre fotbal, să îi dai două sau trei mesaje pentru a câștiga. Restul le are. 

ADVERTISEMENT

Tot ce mi s-a întâmplat la Barcelona m-a făcut mai bun. Inclusiv acel 2-8. Nu era o echipă pregatită pentru a face față provocarilor importante, era prinsă în fire”, a mai spus Eder Sarabia.

ADVERTISEMENT