News

Ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților. Este invitat președintele Parlamentului din Republica Moldova

Senatul și Camera Deputaților se reunesc în ședință comună. Președintele Parlamentului Republicii Moldova este invitat
01.09.2021 | 09:21
Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor Este invitat presedintele Parlamentului din Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 septembrie, va avea loc deschiderea celei de a doua sesiuni parlamentare. Aceasta se va face în ședința comună a plenului.

Igor Grosu, preşedintele Parlamentului de la Chișinău, va fi prezent în cadrul ședinței Legistalivului. El va susține un discurs.

ADVERTISEMENT

Ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților. Este invitat președintele Parlamentului din Republica Moldova

În perioada 31 august – 2 septembrie, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegaţie parlamentară, va efectua o vizită oficială la București.

Acesta a venit în urma unei invitații, adresate de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, pentru a participa la deschiderea celei de-a doua sesiuni parlamentare din acest an.

ADVERTISEMENT

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat un memorandum intern în acest sens, sâmbătă: „acţiunea îşi propune atât consolidarea relaţiei privilegiate dintre legislativul român şi Parlamentul Republicii Moldova, cât şi reconfirmarea dorinţei celor două ţări de a încuraja cooperarea în vederea susţinerii proiectelor comune de interes major,” se arată în document.

Mai mult, în programul vizitei, la solicitarea Ambasadei Republicii Moldova, au fost incluse discuții cu președinții celor două camere ale Legislativului din țara noastră, Anca Dragu și Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Totodată, vor avea loc întrevederi bilaterale ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de comisii parlamentare. Delegația Parlamentară de la Chișinău va merge în vizită și la preşedintele Klaus Iohannis.

Igor Grosu, ales președinte al Legislativului moldovean la 29 iulie

Politicianul moldovean este lider interimar al Partidul Acțiune și Solidaritate. Formațiunea politică centristă din Republica Moldova a fost fondată de actualul președinte al țării, Maia Sandu.

ADVERTISEMENT

Igor Grosu a devenit președinte al Parlamentului de la Chișinău la 29 iulie, după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, care au avut loc la 11 iulie 2021. Maia Sandu a dizolvat Legislativul la 28 aprilie 2021.

„Este o mare responsabilitate pentru mine şi ţin să le mulţumesc cetăţenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă. Vreau să fiu un Preşedinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor şi îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi şi decizii bune,” a scris liderul PAS pe Facebook, după ce a fost ales.

„Încrederea oamenilor în instituţia supremă a democraţiei poate fi recâştigată doar cu muncă şi onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituţia şi legile ţării, vom lucra eficient pentru reformarea justiţiei şi a funcţionării instituţiilor, pentru mărirea pensiilor şi salariilor, dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţilor locale, pentru susţinerea mediului de afaceri, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe,” a adăugat.

ADVERTISEMENT