News

Ședință cu țipete la Palatul Victoria din cauza unei ordonanțe de urgență

30.05.2020 | 12:36
Sedinta cu tipete la Palatul Victoria din cauza unei ordonante de urgenta
ADVERTISEMENT

Ședința de Guvern de joi s-a prelungit până la ora 03.00 dimineața pentru adoptarea actelor normative necesare perioadei de după 1 iunie. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Adevărul, premierul Orban ar fi strigat la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nemulțumit de ezitările acesteia legate de măsurile pentru piața muncii.

Măsuri de relaxare adoptate printre țipete

Potrivit surselor citate, la ora 02.00 noaptea, ministrul Violeta Alexandru încă mai lucra la proiectul de ordonanță de urgență privind măsurile de sprijin pentru angajatori și angajați în perioada de după epidemie.

ADVERTISEMENT

În acel moment, premierul ar fi avut o ieșire nervoasă și a țipat la ministrul Muncii. ”Iar te răzgândești?!” , ar fi strigat Ludovic Orban.

În ședința de Guvern de joi a fost adoptată și Hotărârea de Guvern care conține măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de pe 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Terasele se vor deschide de la 1 iunie, iar măsurile care trebuie respectate au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Trebuie respectată distanțarea socială, atât între persoanele de la masă, cât și între mese, iar cei care prezintă tuse sau alte simptome de infecție respiratorie nu au voie să stea la terasă.

Terasele se redeschid de la 1 iunie

De la 1 iunie, la terase se va merge cu rezervare, potrivit măsurilor de relaxare publicate vineri seară în Monitorul Oficial. Printre regulile care trebuie respectate cu sfințnie se numără, în continuare, distanțarea socială, atât între cei care stau la masă, cât și între mese, între 1,5 și 2 metri.

ADVERTISEMENT

Se va interzice transferul meniurilor sau al solnițelor și olivierelor și a altor obiecte de la o masă la alta, pentru că trebuie dezinfectate după plecarea fiecărui client. Produsele nu se vor consuma în picioare, nici măcar băuturile.

La o masă vor putea sta maximum patru persoane, iar distanța dintre ele trebuie să fie de 1,5 metri, cu excepția celor din aceleași familii. De asemenea, trebuie să existe o distanță de minimum doi metri între scaunele de la mese alăturate.

ADVERTISEMENT

Clienții cu simptome de infecţie respiratorie nu vor putea sta la terase. Personalul localurilor trebuie să se asigure că, atât la intrare, cât și la grupurile sanitare vor exista dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

 

ADVERTISEMENT