ADVERTISEMENT
Sporturi

Ședință de guvern pe final de an! Ce OUG vor să aprobe liberalii pentru buget

Autor: Alexandru Năstase | 30.12.2020 | 07:14
Ședință de guvern pe final de an! Ce OUG vor să aprobe liberalii pentru buget
Premierul Florin Citu va conduce o nouă sedinta a Cabinetului Citu. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ședință de guvern pe final de an! Executivul condus de Florin Câțu se reunește pentru a adopta ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021

ADVERTISEMENT

De altfel, noul premier a și precizat că ordonanţa va fi aprobată fără discuții. Aceasta vine cu mai multe măsuri. Printre ele sunt menționate ajutoare de stat pentru HoReCa.

De asemenea, este prevăzută acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Ședință de guvern pe final de an!

“Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…).

Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele.

ADVERTISEMENT

Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei”, a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

Șeful Executivului a mai spus că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, numind totul “o măsură care este foarte mult aşteptată”.

ADVERTISEMENT

De altfel, schema are un buget de 500 de milioane de euro. “Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc.

Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific”, a afirmat premierul.

ADVERTISEMENT

Totodată, ar putea fi aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, Guvernul ar putea să decidă pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi şi să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei internaţionale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!