News

Ședință de urgență a Coaliției. Kelemen Hunor: ”Discuțiile au avut drept subiect Ministerul Apărării”. Update

Coaliția de guvernare PNL- PSD - UDMR s-a întrunit, marți seara, într-o ședință de urgență la Vila Lac. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și miniștrii au participat la întâlnire.
25.10.2022 | 22:14
Sedinta de urgenta a Coalitiei Kelemen Hunor Discutiile au avut drept subiect Ministerul Apararii Update
Coaliția de guvernare, ședință de urgență la Vila Lac. Numirea unui ministru la MApN și bugetul, pe masa discuțiilor. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT
25-10-2022
19:22

Kelemen Hunor spune că discuţiile de la ședința Coaliției avut drept subiect Ministerul Apărării

Prezent marți seară la o emisiune de la TVR, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a dezvăluit că discuţia dintre conducerile PNL şi PSD de la Vila Lac a avut ca subiect Ministerul Apărării.

S-a încercat, conform vicepremierului, găsirea unui succesor pentru demisionarul Vasile Dîncu.

Oficialul UDMR punctează că nu știe despre o propunere a PSD prin care partidul să renunţe la Ministerul Apărării şi să primească în schimb un alt portofoliu.

”M-au informat cei doi preşedinţi că au discutat despre situaţia de la Armată, de la Ministerul Apărării, ei trebuie să ştie ce au decis, alte amănunte nu le cunosc, nu ştiu, dar sunt convins că foarte repede ar trebui să se ajungă la o soluţie pentru că nu poţi să laşi Ministerul Apărării fără un titular la acest portofoliu.

Asta a fost discuţia lor, aşa m-au informat astăzi după-masă şi aştept şi eu nominalizarea ministrului Apărării în curând”, a spus Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR Info. 
 

La o zi după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea Ministerului Apărării Naționale, Coaliția de guvernare s-a întrunit într-o ședință de urgență.

Coaliția de guvernare, ședință de urgență la Vila Lac. Numirea unui ministru la MApN și bugetul, pe masa discuțiilor

Din primele informații, liderii celor trei partide care alcătuiesc Executivul s-au întâlnit pentru a discuta mai multe teme.

ADVERTISEMENT

Conform așteptărilor, printre acestea se numără și numirea unui ministru plin la Apărare, după ce Vasile Dîncu a demisionat. De asemenea, se mai discută și despre bugetul pe anul viitor și ultima rectificare din acest an.

Potrivit Antena 3, la întâlnirea de marți participă premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și mai mulți miniștri din actualul cabinet de guvernare. Se pare că de la discuții lipsește ministrul energiei, Virgil Popescu, un oficial nu foarte agreat de social-democrați.

ADVERTISEMENT

Tot marți, trebuia să aibă loc o ședință pregătitoare a premierului Ciucă cu miniștrii săi, înainte de plecarea acestuia la Bruxelles, unde trebuie să negocieze pe unele angajamente din PNRR.

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă, alături de ministrul de externe Bogdan Aurescu şi ministrul justiţiei Cătălin Predoiu vor efectua o vizită la Bruxelles, miercuri şi joi.

ADVERTISEMENT

PSD a cerut ședința de marți încă de luni, la câteva ore după demisia lui Dîncu

Încă de luni seara, prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Oprea, Partidul Social Democrat susținea că este nevoie de o ședință urgentă a Coaliției pentru a tranșa problema portofoliului apărării.

Au apărut informații conform cărora cei de la PSD nu ar spune nu unui schimb de ministere. Aceștia ar dori să cedeze Ministerul Apărării Naționale, contra unui alt minister.

ADVERTISEMENT

Conform TVR Info, premierul Nicolae Ciucă ar fi avut și o discuție cu președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT, pe tema pretențiilor social-democrate. Rămâne de văzut cui va fi ”pasat” MApN-ul.

După ce Vasile Dîncu a demisionat, interimatul la Ministerul Apărării a fost preluat de premierul Nicolae Ciucă pe o perioadă de maximum 45 de zile.

ADVERTISEMENT