Fotbal intern

Ședință extraordinară la FRF! Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu i-au decis soarta lui Mirel Rădoi

04.04.2021 | 00:01
Sedinta extraordinara la FRF Mihai Stoichita si Razvan Burleanu iau decis soarta lui Mirel Radoi
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu i-au decis soarta lui Mirel Rădoi după începutul dezastruos din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, în urma unei ședințe extraordinare la sediul FRF, la care a luat parte și selecționerul.


Mihai Stoichiță anunță că detaliile raportului lui Mirel Rădoi vor fi făcute publice: „Trebuie să ne spună ce se întâmplă”

UPDATE, 4 aprilie, 00:01Mihai Stoichiță a oferit mai multe detalii cu privire la ce s-a discutat în cadrul ședinței dintre oficialii FRF și Mirel Rădoi. Directorul tehnic al FRF a recunoscut că Mirel Rădoi va trebui să elaboreze un raport care va fi analizat de Comitetul Executiv, iar detaliile vor fi publice: „Atât Mirel, cât și colaboratorii lui trebuie să își facă o analiză după aceste trei meciuri și să discutăm. Să vedem ce putem face pentru a repara ce e stricat. Ăsta va fi obiectul analizei. Sunt lucruri pe care trebuie să le elimine și o să fie publice. Trebuie să ne spună ce se întâmplă în cadrul echipei naționale, în liniștea lor internă”, a spus directorul tehnic al FRF la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Oficialul FRF a dezmințit varianta Adi Mutu la echipa națională de seniori și a explicat că nu s-a pus problema ca Mirel Rădoi să renunțe la postul de selecționer: „Nu s-a pus problema să vină Adi Mutu. A avut rezultate bune, la fel ca Mirel Rădoi. Nu am speculat iarăși momente favorabile, mai ales în meciul cu Olanda în care puteam cred eu să ne desprindem. Nu a fost vorba să plece Mirel Rădoi și nu a vrut asta. El a fost corect și a zis că acceptă orice hotărâre și că o face pentru binele echipei naționale. Asta a fost sinteza. Concluzia e una singură: îl susținem în continuare la echipa națională. Întotdeauna se fac analize asupra a aceea ce se întâmplă și e o regulă obișnuită în cadrul federației”, a mai detaliat Stoichiță.

Fostul antrenor consideră că echipa națională se află într-o perioadă de tranziției pe care trebuie însă să o parcurgă și cu rezultate, adică calificarea la barajul pentru Mondiale: „Am reușit să revenim, iar arbitrul… nu mai zic nimic! Dar jocul nu se schimbă. Sigur ca poate fi analizat și acest aspect. Eu consider că suntem într-o perioadă de construcție și ar fi bine să o facem într-o perioadă în care să obținem și rezultate. O să stăm de vorbă. Dacă la 2-1 jucam urât, poate că se întâmpla altfel”, a comentat un gust amar Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Mihai Stoichiță pentru contestatarii lui Mirel Rădoi: „Au anumite interese”

Mihai Stoichiță i-a dat câteva sfaturi lui Mirel Rădoi și și-a reproșat că nu a discutat mai mult cu el, fiind plecat și în Ungaria la EURO U21: „Avem dialoguri permanente. Fac și eu mea culpa, că am fost într-o navetă continuă. Poate ar fi trebuit să mă decid într-o direcție. O să avem discuții și o să-mi permit să îi dau și eu sfaturi pentru că de aia sunt acolo. Eu sunt sigur că el poate îndrepta lucrurile. Nu cred că trebuie să își modifice principiile, ci să fie atent la alte detalii. Să trăiască altfel faza de apărare și să capaciteze jucătorii. Ce a spus Mirel face parte din fotbalul modern, dar uneori trebuie să fim șmecheri și să speculăm anumite momente. Cei din atac trebuiau să fie devotați și să nu facă atâtea greșeli. Sunt foarte multe lucruri”.

În final, oficialul FRF consideră că șansele tricolorilor la un loc de baraj nu sunt compromise și e de părere că cei care cer demisia lui Mirel Rădoi au anumite interese: „Toată lumea poate să aibă părerile lor. Nu am nimic împotrivă. Nu putem spune că am compromis campania. Eu cred că avem șanse în continuare și astfel de declarații cred că sunt interesate. Argumente au și ei, am și eu”.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 3 aprilie, 23:03

Mulți oameni din fotbalul românesc au cerut demisia sau înlocuirea lui Mirel Rădoi după rușinea din Armenia, în timp ce unele voci îl susțin pe selecționer și îl consideră pe șeful de la FRF principalul vinovat.

România a pierdut o oportunitate uriașă de a ajunge la Campionatul Mondial din Qatar, iar șansele la calificare au scăzut drastic, deși mai avem nu mai puțin de șapte meciuri de jucat.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, băgat în ședință de Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu: „Rămâne selecţionerul României”

Mirel Rădoi a avut întâlnire cu director tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, și cu președintele Răzvan Burleanu, chiar în prima zi de la întoarcerea din Armenia, în care a fost reconfirmat în funcția de selecționer: „Se bucură de susținerea Federaţiei. A fost o întâlnire în ziua sosirii din Armenia, miercuri, joi, s-a întâlnit cu Burleanu şi Stoichiţă. Au stat într-o întâlnire, o oră, două, şi a primit susţinerea celor doi, a Federaţiei. Da, rămâne la naţională”, a declarat Andrei Vochin la Telekom Sport.

În urma acestei ședinte, s-a decis ca selecționerul și staff-ul său să prezinte celor din conducerea FRF un material de analiză, în urma căruia să fie trase niște concluzii, pentru a vedea ce trebuie îmbunătățit: „Da, rămâne selecţionerul României. I s-a cerut un material de analiză, pe care-l să-l furnizeze cu staff-ul lui. Să-şi analizeze fiecare faptele bune şi fiecare ce a făcut”, a mai explicat oficialul FRF.

Andrei Vochin a taxat și el discursul dur al lui Mirel Rădoi împotriva jucătorilor echipei naționale și consideră că nu ar fi trebuit să facă publice astfel de remarci: „Şi dacă aş avea părerea asta, nu aş rosti-o public. Problemele de comunicare trebuiau rostite altfel. Mereu se pleacă de la un entuziasm extraordinar, apoi, indiferent de antrenor, rosteşti astfel de fraze”.

Andrei Vochin îl atacă pe Mirel Rădoi: „Dacă jucătorii nu sunt capabili să înţeleagă, înseamnă că e o problemă la tine”

Andrei Vochin își continuă seria de reproșuri la adresa selecționerului Mirel Rădoi și consideră că dacă jucătorii nu au înțeles ceea ce antrenorul le-a transmis, cel mai probabil problema nu e la ei: „E o problemă de comunicare. Trebuie să te gândeşti la ce daune poţi provoca mai devreme sau mai târziu cu astfel de declaraţii. În primul rând, nu e bine pentru tine. Dacă jucătorii nu sunt capabili să înţeleagă, înseamnă că e o problemă la tine. Dar la U21 aceiaşi jucători au înţeles”, a concluzionat fostul ziarist.

Giovani Becali însă îl propune ca antrenor al „tricolorilor” pe Adrian Mutu care a reușit o prestație onorabilă cu naționala României U21 la Campionatul European, de unde a plecat neînfrânt: „Problema e că Federația nu are banii necesari de antrenori, singura soluție și care ar accepta o astfel de propunere e Adi Mutu”, a spus fostul impresar.

Walter Zenga este de asemenea o altă propunere de selecționer „fluturată” în spațiul public de către Vladimir Cohn, fostul acționar din Ștefan cel Mare: „În primul rând, naționala are nevoie de un antrenor educat, nu cu licența Pro de la Rădulescu, un tehnician care să aibă prestanță în fața jucătorilor”.

ADVERTISEMENT