News

Ședință la Guvern pe tema scumpirii carburanților. Nicolae Ciucă: ”Urmează sancțiuni drastice pentru acțiunile fără justificare economică”. Update

Criza prețurilor mari ale carburanților, dezbătută la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liderii ANAF, ANPC, Consiliului Concurenței și miniștrii economiei și energiei. S-au decis sancțiuni dure.
10.03.2022 | 11:27
Sedinta la Guvern pe tema scumpirii carburantilor Nicolae Ciuca Urmeaza sanctiuni drastice pentru actiunile fara justificare economica Update
ADVERTISEMENT
10-03-2022
09:12

Ce s-a decis după ședința de Guvern. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor demara controale de amploare și vor aplica amenzi

Ședința de Guvern s-a încheiat. Nicolae Ciucă a anunțat că instituțiile cu care a purtat discuții îi vor sancționa pe cei care profită de criza din Ucraina și au majorat enorm prețurile carburanților. ANAF, ANPC sau Consiliul Concurenței vor face controale și vor da amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

”Nu voi permite nimanui sa profite de situatia din Ucraina. Institutiile responsabile vor da sanctiuni drastice celor care incalca legea.

ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat actiuni de stopare a actiunilor fara justificare economica. Am cerut sanctiunile cele mai severe. Guvernul nu permite astfel de practici, vom proteja cetatenii si mediul afaceri”, a transmis Nicolae Ciucă, după ședința de Guvern.

O ședință importantă a fost convocată joi dimineață la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat la discuții pe șefii ANAF, ANPC, Consiliului Concurenței, miniștrii energiei și economiei, pe tema scumpirii carburanților.

Ședință la Guvern pe tema crizei carburanților, după cozile formate de români la benzinării

Mai exact, această ședință vine la o zi după ce mai mulți șoferi din țară au format cozi interminabile la benzinării, de teama că prețurile per litru ar putea depăși 10 lei sau că stocurile se vor termina.

ADVERTISEMENT

Având în vedere isteria creată în rândul conducătorilor auto,  Nicolae Ciucă a dispus controale ample la benzinăriile din țară.

”Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, transmitea premierul, miercuri seară, după ce în județul Bihor, de exemplu, litru de benzină a atins la un moment dat un preț record, de 11.10 lei/ litru.

ADVERTISEMENT

Ministrul energiei, Virgil Popescu: ”Fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar”

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a venit apoi cu explicații și a făcut apel la calm. A dat asigurări că nu vor crește prețurile carburanților, în următoarea perioadă, dar și că nu sunt probleme în ceea ce privește aprovizionarea.

”Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină.

ADVERTISEMENT

Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a explicat Virgil Popescu, într-o postare pe contul personal de facebook.