News

Ședință importantă la Camera Deputaților cu participarea liderilor de grup. Ce proiecte de legi sunt pe ordinea de zi

23.04.2020 | 08:14
Sedinta importanta la Camera Deputatilor cu participarea liderilor de grup Ce proiecte de legi sunt pe ordinea de zi
Camera Deputaţilor se va întruni, joi, într-o şedinţă la care vor participa liderii grupurilor și în care se vor discuta și vota proiecte importante
ADVERTISEMENT

Camera Deputaţilor se va întruni, joi, într-o şedinţă la care vor participa liderii grupurilor și în care se vor discuta și vota proiecte importante.

Ședință importantă la Camera Deputaților cu participarea liderilor de grup

Conform Agerpres, la ședința de la Camera Deputaților, pe lângă liderii de grup  vor mai participa iniţiatorii proiectelor, preşedinţii comisiilor de specialitate şi parlamentarii nominalizaţi să ia cuvântul.

ADVERTISEMENT

Parlamentarii prezenţi vor participa în mod direct la dezbateri, iar cei care nu sunt prezenţi vor putea să ia cuvântul prin telefon. Votul asupra proiectelor va fi electronic la distanţă. Şedinţa va începe la ora 10:00, iar votul final va fi la ora 12:00.

Pe ordinea de zi figurează proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 33/2020 privind unele măsuri fiscale şi modificarea unor acte normative și proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

ADVERTISEMENT

Pe ordinea de zi este stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii

În dezbatere va mai fi luat proiectul de lege pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID și proiectul de lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale

Nu în ultimul rând se va discuta și proiectul de lege privind gestionarea durabilă a pădurilor. Unele dintre aceste proiecte urmează să fie dezbătute în plen sub rezerva depunerii rapoartelor de la comisiile de specialitate.

ADVERTISEMENT

Se mai află pe ordinea de zi şi proiectele de lege privind aprobarea OUG nr. 85/2019 referitoare la stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii şi proiectul de lege pentru modificarea anexelor nr.1-5 la Legea nr.195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.

În ultima perioadă, şedinţele Camerei Deputaţilor s-au desfăşurat doar cu prezenţa preşedintelui şi a doi secretari ai forului. Dezbaterile şi votul s-au desfăşurat online, prin telefon.

ADVERTISEMENT

Numărul proiectelor de lege depuse la Parlament s-a prăbușit odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus și declararea stării de urgență. În momentul de față, parlamentarii dezbat fie ordonanțele de urgență emise de către Guvern, fie proiecte depuse de colegii lor înainte de izbucnirea epidemiei.

ADVERTISEMENT