News

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Ludovic Orban: “Guvernul a acordat fonduri pentru fermierii afectați de secetă”. Video. Update

18.08.2020 | 16:54
Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Ludovic Orban Guvernul a acordat fonduri pentru fermierii afectati de seceta Video Update
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, la palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii cu responsabilități în domeniul economic. Ei au discutat despre proiectele cu fonduri UE ce vor fi incluse în Planul național de redresare și reziliență și despre despăgubirile pentru fermieri.

UPDATE 17.00: Președintele Klaus Iohannis susține declarații de presă după ședința cu responsabilii guvernamentali:

ADVERTISEMENT

-”Pregătim Planul național de redresare și reziliență pentru a atrage fondurile europene. Guvernul lucrează la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program. Este nevoie de o serie de acte  normative pentru  a putea aplica efectiv pentru acești bani.

-Efoturile se concentrează pe infrastructură: autostrăzi și căi ferate.

-Fermierii au  mare nevoie să fie  susținuți. Lucrăm pe două direcții  importante. Prima, Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru fermierii afectați de secetă. Au circulat diferite fake-news în spațiul public. A doua linie, este pregătirea unor proiecte europene de prevenire a acestei situații, proiecte pentru irigații, pentru combaterea deșertificării, proiecte care vin să înlesnească munca fermierilor.

ADVERTISEMENT

Declarații de presă ale Președintelui României, Klaus Iohannis

Posted by Fanatik News on Tuesday, August 18, 2020


Pe lângă președinte și primul-ministru, la reuniune mai participă vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Finanțe Florin Cîțu, ministrul Economiei și Energiei Virgil Popescu, ministrul Transporturilor Lucian Bode și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Adrian Oros.

Ședința începe de la ora 15.00, iar la final președintele Klaus Iohannis va susține declarații de presă.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care ministrul Sănătății Nelu Tătaru și ministrul de Interne Marcel Vela nu participă la ședință, este probabil ca tema reuniunii să nu vizeze combaterea epidemiei de coronavirus.

Cel mai probabil vor fi discutate probleme din domeniul economiei și finanțelor publice.