Alegeri 2024

Ședință la PNL privind data prezidențialelor. Liberalii, vot în unanimitate pentru prezidențiale la termen. Update

Nicolae Ciucă a convocat Biroul Politic Național al PNL. Liberalii vor prezidențiale „la termen” și nu merg la consultările inițiate de Marcel Ciolacu
01.07.2024 | 15:47
Sedinta la PNL privind data prezidentialelor Liberalii vot in unanimitate pentru prezidentiale la termen Update
Nicolae Ciucă a convocat o ședință a conducerii PNL Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În ziua în care Marcel Ciolacu a organizat consultări cu partidele politice pe tema datei alegerilor prezidențiale, la PNL a fost convocată o ședință a Biroului Politic Național pe aceeași temă.

UPDATE. Vot în unanimitate pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen

Liderii liberali au votat în unanimitate pentru varianta organizării alegerilor prezidențiale la termen, a anunțat Nicolae Ciucă, președintele PNL, după ședința de luni.

ADVERTISEMENT

„Am convenit, pe baza tuturor discuțiilor pe care le-am avut, campania să nu se desfășoare în luna iunie sau august, când e vacanță.

În unanimitate toți membrii BPN au fost de acord ca să susținem desfășurarea alegerilor prezidențiale la termen”, a declarat șeful liberalilor.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, a făcut apel la calm în coaliție, în contextul intensificării contrelor dintre PSD și PNL pe tema datei alegerilor prezidențiale.

„Este doar o dezbatere – ca sa spun – provocată politic și cred că așa cum a fost de fiecare dată în loc să ne ocupăm de temele importante, ne ocupăm de chestiuni care duc discuția în cu totul altă direcție.

ADVERTISEMENT

Eu mă concentrez să ducem discuția la absorbția de fonduri europene și de tot ce înseamnă preocupările mediului de afaceri.

Toate aceste afirmații se bazează pe diferența de scor cumulat de fiecare partid și lista comună. Ca atare, există influențe asupra rezultatului, la ceea ce a însemnat lista comună. E normal să avem astfel de discuții”, a mai spus președintele Senatului.

ADVERTISEMENT

Ședință la PNL privind data prezidențialelor

Nicolae Ciucă a chemat la ședință toți liderii de filiale la București. Ședința BPN al PNL va avea loc la ora 13.00. Toată conducerea executivă a partidului vrea să ia pulsul teritoriului, de la șefii de organizații din țară pe acest subiect.

La această ședință a liberalilor va participa și vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, „ca parte a negocierilor/dialogului” din coaliție, precizează surse politice pentru Gândul.

Liberalii nu renunță la solicitarea organizării alegerilor pentru președintele României „la termen”, au mai precizat sursele citate.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat graba cu care premierul Marcel Ciolacu a organizat întâlnirile cu partidele pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

Europarlamentarul liberal a subliniat că acestea nu sunt consultări, ci discuții, deoarece consultările pot fi convocate numai de preşedintele României, nu şi de prim-ministru.

Liberalii nu merg la consultările convocate de Marcel Ciolacu

Rareș Bogdan a mai afirmat și că liberalii ar accepta prezidențialele în septembrie „doar dacă ne pierdem mințile în noaptea asta”.

„Cred că puţin domnul premier s-a grăbit. Eu ştiu că consultările sunt realizate de către preşedinte. Putea să vorbească de dialoguri de seară putea să vorbească…

N-am văzut aceste dialoguri de seară sau dialoguri de dimineaţă din partea premierului atunci când noi am hotărât comasarea alegerilor.

Era frumos ca dacă dorim acum să întrebăm partidele din opoziţie, putere, reprezentate în Parlament sau grupurile politice să o fi făcut şi atunci era o chestiune de eleganţă democratică, dar sigur niciodată nu-i prea târziu, dar e mult să spunem consultări.

Sunt nişte discuţii, dialoguri de dimineaţă între premier şi reprezentanţii partidelor.  Noi rămânem consecvenţi, considerăm ca alegerile trebuie să fie la termen tocmai pentru ca dezbaterea prezidenţială să fie una puternică şi candidaţii la prezidenţiale să îşi poată prezenta proiectele”, a afirmat liderul liberal.

Europarlamentarul a mai declarat că liberalii nu merg la discuțiile convocate de Marcel Ciolacu, deoarece consideră ca această dezbatere este una falsă și că discuțiile între cele două partide au loc doar în interiorul coaliției.

„Noi nici nu participăm la aceste consultări, pentru că noi discutăm în coaliţie cu social-democraţii, iar ne-am trimis reprezentantul care este reprezentantul Ministerului Administraţiei şi internelor şi în acelaşi timp este colegul nostru, Cătălin Predoiu, în care avem de plină încredere că va veni cu argumente.

Deci eu cred că ar trebui să încetăm cu această dezbatere absolut  falsă şi strict-politicianistă şi să ne ocupăm de problemele reale pe care România le are”, a subliniat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la...
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la Palatul Ştirbey. "Este cea mai frumoasă zi din viața mea"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația