News

Ședință la Prefectura Capitalei privind noile măsuri din valul 5. Cresc timpii de recoltare și se suplimentează spațiile de carantinare

Luni, la Prefectura Capitalei, a avut loc o nouă ședință, după ce incidența cazurilor a trecut de 5 la mie. S-au luat și o serie de decizii: creșterea timpilor de recoltare și suplimentarea spațiilor de carantinare.
17.01.2022 | 13:02
Sedinta la Prefectura Capitalei privind noile masuri din valul 5 Cresc timpii de recoltare si se suplimenteaza spatiile de carantinare
ADVERTISEMENT

Luni, la sediul Prefecturii Capitalei, a avut loc o nouă ședință a autorităților, după ce incidența infecțiilor cu Covid-19 din cel mai mare oraș al țării a trecut de valoarea de la 5 la mie.

Ședință la Prefectura Capitalei. Decizii luate după creșterea incidenței. Au crescut timpii de recoltare a probelor biologice

Mariana Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, a anunțat că s-au făcut preconizări și eventualele măsuri care se pot impune în cazul în care infectările vor crește alarmant.

ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică (DSP), în calitate de coordonator, a făcut o prezentare a situației epidemiologice la zi. S-au dispus și o serie de măsuri.

Astfel, timpul de așteptate la testele de Ambulanță crește de la 24 la 48 de ore. De asemenea, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) cere suplimentarea de echipaje în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

”Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a făcut o prezentare a situației epidemiologice la zi. SABIF a informat că timpii de așteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, având în vedere creșterea numărului de cazuri.

SABIF solicită suplimentarea numărului de echipaje pentru urgentarea recoltării probelor biologice”, a declarat Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

ADVERTISEMENT

DSP a cerut suplimentarea spațiilor de carantinare

La aceeași ședință, DSP a cerut autorităților suplimentarea spațiilor pentru persoanele care urmează să fie carantinate instituționalizat. În acest sens, s-a pus la dispoziție un spațiu.

”Având în vedere că acest grup de suport tehnic s-a referit doar la valul 5, s-au făcut preconizări și eventualele măsuri care se pot dispune.

ADVERTISEMENT

DSP a venit în întâmpinare și a propus să se suplimenteze un centru de carantinare și izolare instituționalizat. S-a pus la dispoziție suplimentarea cu un spațiu. S-a făcut de asemenea și o evaluare a centrelor de evaluare”, a mai adăugat Țipișcă.

Reamintim că luni, 17 ianuarie, rata de incidență din București a crescut pentru a 19-a zi consecutiv și a ajuns la valoarea de 5,64, potrivit datelor comunicate de DSP București.

Incidența Covid-19 din Capitală aproape s-a dublat în ultima săptămână, de la 2,97, la 5,64.

Cea mai ridicată rată de infectare cu noul coronavirus în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021, în valul 4: 16,54 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: