News

Şedinţă solemnă la Parlament. Aleșii comemorează 32 de ani de la Revoluţia Română din 1989

Şedinţă solemnă la Parlament. Aleșii neamului comemorează cu această ocazie 32 de ani de la Revoluţia Română din 1989. Cum se desfășoară momentul și ce s-a întâmplat în țară
23.12.2021 | 08:32
Sedinta solemna la Parlament Alesii comemoreaza 32 de ani de la Revolutia Romana din 1989
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, Senatul şi Camera Deputaţilor vor organiza o şedinţă de plen solemnă. Aceasta va fi consacrată în 2021 împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Interesant este că senatorii au păstrat deja în plen, un moment de reculegere pentru martirii Revoluţiei. Au făcut-o la propunerea vicepreşedintelui forului legislativ, Nicolae Neagu.

ADVERTISEMENT

Şedinţă solemnă în Parlament

De asemenea, senatorul PSD Titus Corlăţean a subliniat și el, în acest context, că Parlamentul urmează să aibă o sesiune specială dedicată Revoluţiei din 1989.

“Mâine (n.r. – joi), potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, (…) avem o sesiune specială a celor două Camere ale Parlamentului dedicată momentului Revoluţiei Române şi pentru omagierea memoriei celor care s-au jertfit pentru libertate”, a afirmat Corlăţean

ADVERTISEMENT

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989. Iohannis a sosit la Piaţa Universităţii şi a plecat în foarte scurt timp.

Interesant este că sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune în tot oraşul Timişoara pentru a marca 32 de ani de la momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, sirena din Piaţa Victoriei nu a mai sunat. Mai mulţi revoluţionari adunaţi în balconul Operei, un simbol al Revoluţiei, au strigat ”Ruşine să vă fie”, când au constatat că acestea nu vor mai suna.

A fost pentru prima oară când sirenele nu au sunat în centru, aşa cum se întâmpla până acum. De vină ar fi fost o problemă tehnică a instalaţiei de sonorizare şi alarmare aflată în gestiunea Primăriei Timişoara.

ADVERTISEMENT

“Primăria gestionează modul de acţionare a sirenelor. Din câte am înţeles, e o problema tehnică strict pe cea amplasată în Piaţa Operei.

De dimineaţă, când au verificat softul, era OK şi la ora 12.00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanţa sirenelor”, au declarat reprezentanţii ISU Timiş.

Vă readucem aminte că în fiecare an, la ora 12.00, sirenele antiaeriene din Timişoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timişoara devenea primul oraş din România liber de comunism, în urma evenimentelor din Decembrie 1989.

ADVERTISEMENT
Tags: