News

Sediul central Lidl, ținta unui atac cu bombă. Trei persoane au fost rănite în explozie

17.02.2021 | 20:29
Sediul central Lidl tinta unui atac cu bomba Trei persoane au fost ranite in explozie
ADVERTISEMENT

Trei persoane a ufost rănite miercuri în urma unei explozii care a avut loc la o clădire de birouri a companiei Lidl din orașul german Neckarsulm, în sudul Germaniei.

Explozia a avut loc la ora locală 14.50 conform unui anunț al Poliției, citată de agenția DPA, care citează mai multe surse din cadrul anchetei.

ADVERTISEMENT

O operațiune amplă a oamenilor legii era în curs în zona industrială, unde se află sediul central al lanțului de supermarketuri Lidl, deși nu a fost clar dacă explozia s-a produs chiar în clădirea Lidl.

O clădire Lidl din Germania a fost ținta unui atac cu bombă

Publicația Spiegel susține, totuși, că explozia a avut loc într-una din clădirile de birouri ale companiei Lidl, fiind cauzată cel mai probabil de o scrisoare cu bombă adresată companiei.

ADVERTISEMENT

Conform unui purtător de cuvânt al Poliției, la originea exploziei s-ar afla „un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”. Peste 100 de persoane au fost evacuate și și echipe ale poliției au intrat în clădirea Lidl.

Potrivit presei din Germania, un inident similar a avut loc cu doar o zi înainte, pe 16 februarie, la sediul unei companii producătoare de alimente, ADM Wild, într-un oraș aflat la 60 de kilometri distanță de Neckarsulm. Un angajat a fost rănit în urma exploziei declanțate de deschiderea unui colet.

ADVERTISEMENT

Atac armat la un Lidl din România

Nu doar Lidl din Germani are probleme.  În luna mai 2020 a fost panică totală într-un Lidl din Baia Mare, după ce mai mulți tineri au intrat în magazin înarmați cu săbii și au terorizat oamenii din magazin. Angajații au apăsat butonul de panică și agenții de pază au ajuns imediat.

Conform datelor oficiale, ar fi fost vorba de o răfuială între două clanuri de interlopi care au avut mai multe lucruri de împărțit pe străzile din Baia Mare.

ADVERTISEMENT