News

Sediul Consiliului Județean din Reșița a luat foc! Pompierii se luptă cu flăcările, însă nu reușesc momentan să stingă focul. Vine furtuna, ploaia ar putea stinge incendiul. Video

18.08.2020 | 21:08
Sediul Consiliului Judetean din Resita a luat foc Pompierii se lupta cu flacarile insa nu reusesc momentan sa stinga focul Vine furtuna ploaia ar putea stinge incendiul Video
ADVERTISEMENT

Podul palatului administrativ din centrul Reșiței a luat foc, fiind vorba de un incendiu puternic care poate fi văzut de la mare distanță.

Imaginile au devenit virale și au încremenit populația din Reșița, care vede cum arde o clădire simbol a localității.

ADVERTISEMENT

Pompierii de la Detașamentul Reșița s-au deplasat la fața locului, de urgență, pentru a încerca să salveze situația.

Incendiu de proporții la clădirea Consiliului Județean din Reșița

Posted by resita.ro stiri on Tuesday, August 18, 2020

Presa din Reșița relatează pe larg evenimentele, transmițând în direct incendiul. Pompierii au ajuns la fața locului, însă nu reușesc să localizeze incendiul.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Caraș-Severin a declarat, în direct la Digi 24, că daunele nu ar trebui să fie însemnate, pentru că în acel sector nu existau bunuri materiale.

Potrivit ISU nu ar exista victime, în clădire în momentul izbucnirii flăcărilor fiind doar portarii de la parter.

ADVERTISEMENT

Arde acoperişul clădirii care adăposteşte atât prefectura cât şi CJ. Este totul în regulă, pompierii acţionează de mai mult timp pentru stingerea incendiului. În partea care arde nu sunt birouri, nu era nimic, este doar acoperişul. În clădire mai erau doar paznicii. Am primit informaţia de la ISU şi m-am întors să supraveghez modul de acţionare. În faţa clădirii este o piaţă liberă, clădirile sunt la o distanţă considerabilă, dacă se prăbuşeşte ceva nu este pericol să cadă peste clădiri. Fumul se înalţă în sus, nu e periculos”, a declarat Cristian Gâfu.

În Palatul Administrativ  din Reșița lucrează de obicei 40 de angajați ai Prefecturii și 200 de angajați ai Consilului Județean Caraș-Severin, conform resita.ro.

ADVERTISEMENT

Cinci mașini de pompieri încearcă să stingă focul, însă nu reușesc. Din fericire se apropie o mare furtună care ar putea stinge focul prin voința naturii. Primarul din Reșița speră ca Dumnezeu să oprească incendiul. Mai mult, în clădire ar fi ars documente importante din arhiva județului.

„Așa este, la etajele superioare există arhivă. Pompierii intervin, dau cu apă pe clădire de 20 de minute, din nefericire se așteaptă o furtună în 10 minute, e un vânt foarte puternic care a dus la aprinderea hidroizolației de pe clădire.

Asta pune probleme și pompierilor că e fum negru, înecăcios, care bate înspre direcția lor. Îmi pun mare nădejde în Dumnezeu. S-ar putea să ne salveze ploaia, mai degrabă decât pompierii”, a declarat primarul Ioan Popa.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT
Tags: