Pariuri sportive

Seedorf, ÎNVINGĂTOR prin definiţie: traseu UNIC avut de noul antrenor al Milanului

Clarence Seedorf este noul antrenor al celor de la Milan. Olandezul şi-a anunţat retragerea de la Botafogo, formaţie la care evolua din 2012, pentru a putea antrena echipa la care a jucat 10 ani....
14.01.2014 | 20:51
Seedorf INVINGATOR prin definitie traseu UNIC avut de noul antrenor al Milanului
ADVERTISEMENT

Clarence Seedorf este noul antrenor al celor de la Milan. Olandezul şi-a anunţat retragerea de la Botafogo, formaţie la care evolua din 2012, pentru a putea antrena echipa la care a jucat 10 ani.

Cladence Clyde Seedorf este numele său complet şi s-a născut pe 1 aprilie 1976. Este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, singurul jucător care a cîştigat Liga Campionilor de patru ori cu 3 formaţii diferite: Ajax în 1995, Real Madrid în 1998 şi AC Milan în 2003 şi 2007. De asemenea, este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni fotbalisti din istorie cu balonul la picior.

ADVERTISEMENT

Începutul carierei

Născut în Paramaribo, Surinami, Clarence Seedorf a fost crescut în Almere, unde s-a mutat cînd avea doar doi ani. Crescut într-o familie de fotbalişti, cu ambii fraţi practicînd acelaşi sport, dar şi cu tatăl fost jucător şi agent. Cariera lui Clarence a început la 6 ani, la Real Almere. La puţin timp a fost descoperit de Ajax, unde a fost recrutat chiar de Johan Cruyff. Alături de Seedorf, în acea perioadă au fost aduşi la gruparea din Amsterdam şi Edgar Davids, fraţii de Boer sau Patrick Kluivert.

Pe culmile gloriei

În 1992 a debutat la Ajax Amsterdam, pentru care a jucat 65 de partide şi a marcat 11 goluri. Primul meci oficial l-a disputat la vîrsta de 16 ani şi 242 de zile, într-o partidă cu Groningen. A jucat în finala Ligii Campionilor din 1995 53 de minute, cîştigată de Ajax Amsterdam în faţa celor de la Milan, fiind unul dintre cei mai importanţi oameni ai acelei partide. 

ADVERTISEMENT

ajax95

După perioada petrecută la Ajax s-a transferat la Sampdoria, formaţie la care a petrecut un sezon, jucînd 32 de meciuri şi marcînd 3 goluri. A urmat transferul la Real Madrid în 1996, unde şi-a petrecut o bună parte din carieră, mai exact 4 ani. A cîştigat titlul cu formaţia spaniolă în primul sezon, iar în cel secund a cîştigat Liga Campionilor tot împotriva unei formaţii din Italia, Juventus Torino.

Aventura milaneză

Pe 24 decembrie 1999 a fost cumpărat de Inter pentru 24,35 milioane de euro, însă nu s-a simţit foarte bine în tricoul negru-albastru, preferînd să plece după doar două sezoane la rivalii de la AC Milan.

ADVERTISEMENT

La “diavoli” a petrecut cea mai frumoasă perioadă din carieră, jucînd 10 ani în tricoul “roşu-negru”, din 2002 pînă în 2012. A bifat 395 de partide pentru Milan şi a marcat 48 de goluri, intrînd astfel în istoria clubului milanez ca străinul cu cele mai multe partide în tricoul echipei. Primul trofeu cîştigat de Clarence Seedorf la noua formaţie a fost Cupa Italiei, fiind pentru prima oară în cei 26 de ani cînd reuşea să cîştige acest trofeu. În acelaşi sezon a cîştigat şi Liga Campionilor, tot într-o finală cu Juventus, după 0-0 în timpul regulamentar, diavolii impunîndu-se la penalty-uri.

seedorf595

În 2007 a cîştigat pentru a 4-a oară Liga Campionilor, fiind votat şi cel mai bun om din acel sezon în cea mai puternică competiţie intercluburi.

ADVERTISEMENT

Final în ritm de samba

În 2012 a ales Brazilia, mai exact Botafogo, alături de care a cîştigat Campionatul Carioca în 2013. Tot de la formaţia braziliană a ales să se şi retragă, pe 14 ianuarie 2014. A jucat în America de Sud 58 de meciuri şi a înscris 16 goluri.

Este unul dintre jucătorii cu cele mai multe trofee cîştigate în carieră, pe lîngă cele 4 Ligi ale Campionilor cîştigînd de două ori titlul în Olanda, o dată în Spania şi de două ori în Italia. De asemenea, în 2013 a cucerit titlul Carioca în Brazilia cu Botafogo.

Se evidenţiază şi ca antrenor

După străinul cu cele mai multe prezenţe în tricoul lui AC Milan, Clarence Seedorf va fi şi primul antrenor de culoare din istoria lui AC Milan. Starul olandez a ales fără să se gîndească prea mult să antreneze formaţia italiană, declarînd că a acceptat din prima propunerea lui Berlusconi. Contractul olandezului se va întinde pe 2 ani şi jumătate, pînă în vara anului 2016.

“Plec de la o echipă unde m-am simţit excelent. Mă las de fotbal după 22 de ani pentru a antrena AC Milan. Vreau să le mulţumesc tuturor de la Botafogo. Experienţa de aici mă va ajuta ca antrenor al Milanului” au fost primele cuvinte ale olandezului după ce s-a retras.

VIDEO

http://youtu.be/WGCRkI5pTuA

ADVERTISEMENT