News

Claudiu Dolot, demis de Florin Cîțu de la ANPC. Prima reacție a fostului șef de la Protecția Consumatorului

Claudiu Dolot, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a fost demis de Florin Cîțu. Acesta a avut o primă reacție după decizia premierului.
19.11.2021 | 10:00
Claudiu Dolot demis de Florin Citu de la ANPC Prima reactie a fostului sef de la Protectia Consumatorului
ADVERTISEMENT

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Claudiu Daniel Dolot, a fost schimbat din funcție.

Decizia demiterii i-a aparținut premierului interimar Florin Cîțu. În prezent, vicepreședintele ANPC Mihai Culeafa a fost numit ca șef interimar.

ADVERTISEMENT

La câteva ore după ce a fost înlocuit, Claudiu Dolot a postat un mesaj pe pagina de Facebook a ANPC.

Șeful ANPC, demis de Florin Cîțu. Reacția lui Claudiu Dolot

”Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă”, scrie Claudiu Doloț, fostul șef al ANPC.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte de la Protecția Consumatorului mai precizează că ”problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren”.

”Astăzi (n.r. joi), am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat.

Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor.

ADVERTISEMENT

Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii.

Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit.

ADVERTISEMENT

Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă!

Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia. Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă.

Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează! Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om.

Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, spune Dolot.

ANPC, amenzi pe bandă rulantă în ultima perioadă

Cu Dolot la conducere, ANPC s-a remarcat în ultimele săptămâni printr-o serie de acțiuni și amenzi aplicate unor mari retaileri din țară.

Apoi, de Black Friday, Protecția Consumatorului a amendat zeci de firme, inclusiv cel mai mare retailer online, după ce în prealabil a anunțat că a înființat ”Comandamentul Special Black Friday”.

Vicepreședintele Mihai Culeafa a coordonat, împreună cu directorul general al ANPC Paul Anghel, acţiunile de control derulate în ultima perioadă, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT