News

Șeful Casei de Pensii anunță schimbări importante. Ce se întâmpla cu ajutorul de 700 de lei

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că ajutorul social de 700 de lei se va acorda în iulie celor cu venituri mai mici de 2.000 de lei, însă în anumite condiții.
26.06.2022 | 21:31
Seful Casei de Pensii anunta schimbari importante Ce se intampla cu ajutorul de 700 de lei
Ajutorul de 700 de lei va ajunge la peste 3.2 milioane de pensionari. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, pensionarii care se află sub acest plafon, dar câștigă bani din alte surse, nu vor primi bani în plus. Mai mult, Baciu a anunțat că pensionarii vor încasa doar în luna iulie ajutorul de 700 de lei, care va apărea trecut pe talonul de pensie.

Pensionarii primesc ajutor de 700 de lei

Într-un interviu acordat România TV, Baciu a anunțat că acest ajutor social de 700 de lei nu se va da automat tuturor persoanelor cu pensia mai mică de 2.000 de lei, ci doar acelor persoane care au venituri sub această sumă, pentru că va fi făcută o analiză amplă în acest sens înainte de virarea banilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful Casei de Pensii a anunțat că dacă vor mai exista bani la buget după primele șase luni de venituri, pensionarii mai pot primi bani în plus.

Deficitul bugetar a crescut cu 1 miliard de lei după ce coaliția de guvernare a decis să acorde un ajutor de 700 de lei unui număr de 3.2 milioane de pensionari. Mai mult, cei cu pensia sub 1.500 de lei vor primi tichete sociale de 250 lei, din două în două luni. Cei 700 de lei se vor acorda o singură dată, în iulie.

ADVERTISEMENT

Măsura face parte din programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Voucherele sociale de 250 de lei, o altă măsură menită să ajute oamenii săraci din România, va fi făcut cu ajutorul fondurilor europene.

Până în 1 iulie 2022, 500.000 de români vor primi banii veniți din Uniunea Europeană pentru achiziționarea de alimente. Important de știut, voucherele sociale de 250 de lei pot fi folosite doar pentru achiziționarea de alimente.

ADVERTISEMENT

Pensionarii au aflat din partea ministrului Marius Budăi că s-ar putea să existe întârzieri la plata voucherelor, însă nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze. ”Dacă vor fi situaţii în care nu vor ajunge cardurile până la finalul lunii iunie, vom continua livrare acestor carduri pe 1, 2 sau 3 iulie. Nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie este pierdută. În momentul în care avem confirmarea că s-au primit cardurile, facem şi viramentele”, a declarat Marius Budăi la România TV.