News

Șef de poliție din Brăila, acuzat de DNA că a avertizat un om de afaceri despre controalele care îl vizau

DNA a declanșat cercetarea penală a unui șef de poliție din Brăila acuzat că a anunțat un om de afaceri că societățile sale comerciale vor fi ținta unor controale ale autorităților.
13.11.2021 | 17:01
Sef de politie din Braila acuzat de DNA ca a avertizat un om de afaceri despre controalele care il vizau
Potrivit DNA, un șef de poliție din Brăila l-a avertizat pe un afacerist despre controalele care urmau să vină la societățile lui
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis dosar penal unui șef de poliție din Brăila, care ar fi informat un om de afaceri despre controalele care urmau să fie făcute asupra societăților comerciale deținute de acesta.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cazul amintit s-a luat și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 11 noiembrie 2021, față de ofițerul de poliție aflat în culpă.

ADVERTISEMENT

”Controalele vizau două societățile comerciale”

Astfel, șeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale), dar și pentru compromitere a intereselor justiției.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt, cu circumstanțe agravante pentru șeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila.

ADVERTISEMENT

“În calitatea menționată, profitând de faptul că avea cunoștință de zilele în care erau planificate activități de control ale poliției municipiului Brăila, inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu ar fi oferit unei persoane informații nedestinate publicității referitoare la controalele ce vizau două dintre societățile comerciale administrate de persoana respectivă, precum și un punct de lucru al unei asociații”, susțineau procurorii.

Polițistul și omul de afaceri s-au întâlnit de trei ori

Polițistul ar fi livrat informațiile omului de afaceri cu prilejul a trei întâlniri, avute pe 14 septembrie, 5 și 26 octombrie anul curent. Întâlnirile au avut loc fie în mașina polițiștului, fie în apropierea unui spațiu comercial deținut de afaceristul respectiv.

ADVERTISEMENT

”La întâlnirea din data de 05 octombrie 2021, inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu i-ar fi adus la cunoștință persoanei interesate că în dimineața zilei următoare, urma să fi efectuată o percheziție la un punct de lucru al societății administrate de respectiva persoană, informație cu caracter confidențial pe care ofițerul de poliție o deținea în virtutea atribuțiilor lui de serviciu.

Demersul polițistului ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT

Ce presupune controlul judiciar

Potrivit legii, în perioada controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu depășească limita teritorială a județului Brăila decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoanele menționate în ordonanța procurorilor.

Evident, în caz de încălcare a obligațiilor care îi revin din punct de vedere legal, măsura controlului judiciar se poate înlocui pentru acuzat cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Cea mai proastă veste pentru șoferi. Îi va ustura la buzunar
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați