News

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, prima apariție publică după ce a fost numită în funcție. FOTO

09.04.2019 | 22:05
Șefa ANAF Mihaela Triculescu a dat explicatii in Senat legat de popririle fara instiintare ale ANAF

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, a fost chemată în Senat, la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, unde a fost nevoită să răspundă la întrebările senatorilor legate de numărul foarte mare de popriri asupra conturilor bancare personale, fără înştiinţare prealabilă!

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, chestionată în legătură cu numărul mare de popriri fără înștiințare prealabilă

Reprezentanţii băncilor au atras atenţia asupra numărului mare de cereri de popriri, pe care le primesc cetățenii din partea ANAF. La audiere au participat mai mulți reprezentanți ai ANAF, dar și a mai multor bănci.

șefa ANAF și-a lăsat mai mult colegii să răspundă înlocul ei la întrebările puse de senatori. La final, Mihaela Triculescu a spus că, prin măsurile luate în ultima perioadă, ANAF a venit în sprijinul contribuabililor.

Șefa ANAF Mihaela Triculescu popriri
Șefa ANAF Mihaela Triculescu a spus ca nu se va mai pune poprire pe sume mai mici de 100 de lei

ANAF nu mai pune poprire pentru sume mai mici de 100 de lei

„În ultimul timp, am încercat să venim în sprijinul contribuabililor şi prin ordinul prin care am încercat ca suma poprită să nu mai fie mai mică de 100 lei. Am încercat prin procedura de mediere să aşteptăm ca, în termen de 15 zile, contribuabilul să se prezinte la agenţie în vederea stabilirii unei eşalonări, ca să nu i se mai pună poprire în continuare pe cont. Interesul nostru este să schimbăm mecanismul greoi şi să venim în sprijinul contribuabililor”, a afirmat Triculescu.

Francois Bloch, directorul general al BRD – Groupe Société Générale, a spus în cadrul audierii că numai anul trecut, banca pe catre o conduce a primit cereri de poprire de conturi, de la ANAF, în număr de 700.000. „Din vreo 3 milioane de clienţi, am primit, anul trecut, 700.000 de cereri de poprire”, a spus Bloch. Cele mai multe dintre acestea, 418.000 de popriri, au fost trimise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar aproape 245.000-250.000 de popriri au provenit de la avocaţi, pentru decizii luate în instanţe.

„Avem un departament care face doar asta”, a subliniat Bloch, arătând că în acest departament lucrează 20 de persoane.

Tags: