News

Șefă de promoție, printre elevii eliminați de la bacalaureat la 10 zile după afișarea rezultatelor

16.07.2020 | 18:39
Sefa de promotie printre elevii eliminati de la bacalaureat la 10 zile dupa afisarea rezultatelor
Alexandra Bîndiu a absolvit liceul cu nota 10/ Foto: Facebook - Alexandra Bîndiu
ADVERTISEMENT

Șefa ultimei promoții a Liceului Tehnic „Vasile Cocea“ din Moldoviţa (jud. Suceava), este printre cei 17 elevi eliminaţi din bacalaureat, la zece zile de la afişarea rezultatelor. Alexandra Bîndiu a anunțat că va cere în  instanță anularea deciziei de eliminare din examen, scrie Adevărul.

Alexandra Bîndiu a absolvit liceul cu media 10, iar la examenul de bacalaureat a obținut o medie de 9.46. Ea susține că decizia de eliminare a sa este una nedreaptă, ea neavând nevoie să trișeze la examen.

ADVERTISEMENT

Eu sunt în stare să dau BAC-ul în orice moment, nu este o problemă, însă am nevoie de diplomă ca să mă pot înscrie la facultate, să-mi continui studiile, din luna octombrie, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava”, spus eleva.

Eleva sancționată merge în instanță

Întrebată dacă s-a copiat în sala în care a susținut examentul, Alexandra Bîndiu a spus: „Eu nu pot spune ce s-a intamplat, eu eram concentrată pe lucrarea mea. Profesorul care era supraveghetor răspunde de asta, era sarcina lui“.

ADVERTISEMENT

Șefa de promoție de la liceul din Moldovița intenționează să conteste în instanță decizia luată de inspectorii școlari.

Am contactat avocaţi, vom merge în instanţă pentru că lucrările redactate de mine sunt făcute din cunoştinţele proprii. Eu îmi vreau notele înapoi şi diploma“, a mai spus fosta elevă.

ADVERTISEMENT

Un grup de 17 absolvenți ai  Liceului ”Vasile Cocea” din Moldovița au fost eliminați din exament pentru fraudă, după  10 zile de la afișarea rezultatelor. Decizia a fost luată după ce a fost înregistrată o plângere legată de faptul că s-a copiat în sala respectivă, iar doi inspectori au verificat imaginile înregistrate de camerele video.

Profesorul Grigore Bocanc, șeful Inspectoratului Școlar Suceava, a afirmat că Alexandrei Bîndiu nu i se reproșează faptul că a copiat, ci că a permis colegilor săi să copie din lucrarea ei, legea prevăzând sancțiuni și în cazul complicilor celor care copie.

ADVERTISEMENT