News

Șefa FMI anunță momente grele în lupta cu inflația: ”Unele suferinţe pentru a ajunge la acest succes pot fi preţul necesar de plătit”

Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a vorbit despre eforturile de a lupta împotriva inflației la nivel mondial și a precizat că vor fi momente dificile, iar consumatorii vor putea avea de suferit pe termen scurt.
26.06.2022 | 17:16
Sefa FMI anunta momente grele in lupta cu inflatia Unele suferinte pentru a ajunge la acest succes pot fi pretul necesar de platit
Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a vorbit despr einflație și perspectivele de recesiune economică / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a vorbit despre lupta care se duce împotriva inflației în aceste momente și a precizat că vor fi consumatori care, pe termen scurt, vor avea de suferit, dar acest lucru va duce totuși la îmbunătățirea situației economice generale.

Șefa FMI anunță că lupta cu inflația va fi dificilă și va produce unele suferințe

Conform Știri pe Surse, Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, a vorbit despre perspectivele de creștere economice din viitor prin prisma eforturilor de alupta și controla inflația din ultimele luni, fenomen care afectează economia la nivel global.

ADVERTISEMENT

“Succesul în timp (al scăderii preţurilor, n. red.) va fi benefic pentru avansul economiei mondiale, dar unele suferinţe pentru a ajunge la acest succes pot fi preţul necesar de plătit”, a precizat șefa FMI, Kristalina Georgieva după ce instituția pe care o conduce a schimbat previziunile economice ale SUA.

Mai exact, zilele trecute, FMI a modificiat indicele de creștere economică al SUA de la 3,7% la 2,9%, ceea ce înseamnă că optimismul economic a fost înfrânat de inflația peste așteptări din ultimele luni. Cu toate acestea, a precizat oficialul FMI, SUA nu riscă, pentru moment cel puțin, momente de recesiune economică.

ADVERTISEMENT

E adevărat, există riscuri de deteriorare economică semnificativă, iar pentru anul viitor, previziunea de creștere a fost stabilită la 1,7%, în scădere cu 0,6 puncte procentuale față de estimarea anterioară.

SUA a modificat politica de creditare și rata dobânzilor

Conform informațiilor oficiale, acum două săptămâni, Rezerva Federală a Statelor Unite ale Americii a adus modificări în ceea ce privește politica de creditare prin schimbarea atei dobânzilor, crescute cu 0,75%. Acum, în SUA este cea mai ridicată rată a dobândii din anul 1994 încoace, eforturile de a contracara inflația – cea mai mare în ultimii 40 de ani – fiind substanțiale.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform statisticilor, prețurile de consum au crescut în luna mai cu 8.6%, cauza principală a majorărilor fiind legată de desfășurarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Intervenția instituțiilor în economia SUA a fost apreciată și de FMI, iar Kristalina Georgieva a apreciat că decizia de majorare a ratei dobânzilor este “politica corectă pentru reducerea inflaţiei”.

Cu toate acestea, datorită intervenției rapide a instituțiilor federale americane și prin instituirea unor mecanisme de control pentru limitarea efectelor inflației, agenția de evaluare financiară Moody’s a menținut ratingul Statelor Unite Ale Americii la “Aaa”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform Moody’s, perspectivele economie SUA şi profilul de credit vor fi reziliente la şocuri, în ciuda inflației și a dificultăților pe care piața globală le înfruntă în aceste momente.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde