Fotbal international

Şefii Barcelonei lovesc în echipa de tineret! Reduceri salariale de 30% pe perioada pandemiei de coronavirus

28.03.2020 | 16:38
Sefii Barcelonei lovesc in echipa de tineret Reduceri salariale de 30 pe perioada pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Barcelona este clubul care cheltuie cea mai mare sumă din tot sportul pentru plata salariilor. Se află până şi înaintea tuturor grupărilor din NBA.

Barcelona taie cu 30% salariile jucătorilor de la echipele de tineret

Preşedintele Josep Bartomeu a încercat zilele trecute să cadă la un acord cu jucătorii privind o reducere salarială foarte severă, de 70 la sută, pe durata pandemiei de coronavirus şi în cazul nefericit în care La Liga nu îşi va putea încheia acest sezon.

ADVERTISEMENT

La început au existat trei tabere în vestiarul catalanilor, una formată din greii echipei, care au spus nu la orice reeducere, o alta care a acceptat şi o a treia care dorea ajutorul Asociaţiei Jucătorilor din Spania.

Messi, Pique şi Suarez au spus nu

În cele din urmă Messi, Pique şi Suarez şi-au impus punctul de vedere şi au comunicat că echipa nu acceptă nici o formă de reducere salarială, chiar dacă e campionatul oprit de pandemie.

ADVERTISEMENT

Se pare că Bartomeu şi cei din conducerea Barcelonei au teamă faţă în special de Leo Messi şi de puterea lui în vestiar şi au tăcut mâlc după ce au primit acest răspuns.

Nu ajută cu nimic din punct de vedere economic

Şi şi-au arătat muşchii faţă de echipa B şi toate celelalte formaţii ale Academiei, unde au fost direct anunţaţi, fără a fi fost chestionaţi un minut, că s-a trecut la o reducere cu 30 la sută a drepturilor salariale.

ADVERTISEMENT

O frecţie la picior de lemn la un club ca Barcelona, unde greutatea salariilor se află la jucătorii primei echipe, însă o lovitură serioasă pentru nişte oameni care şi aşa aveau venituri mult inferioare.

Le e teamă să nu plece vedetele

Este greu de crezut că preşedintele Bartomeu se poate opri doar aici, la a tăia în carne vie din veniturile amăreştenilor şi că va continua să plătească sume exorbitante vedetelor, în condiţiile în care acestea nu depun munca pentru care sunt plătiţi.

ADVERTISEMENT

Însă e clar că există multă teamă în rândul conducerii clubului în a găsi cea mai bună formă de a face aceste reduceri absolut necesare, pentru că nu se ştie ce decizie pot lua la rândul lor Messi şi cei mai importanţi jucători, mergând chiar până la la a pleca la altă echipă.

ADVERTISEMENT