Sport

Șefii FRF, uluiți înainte de Belgia – România: „E ca pe vremea lui Hagi sau a Nadiei”. Ce se întâmplă în cantonamentul „tricolorilor”

Visul german continuă și la FRF, după victoria de poveste a României, scor 3-0, cu Ucraina. Oamenii care conduc fotbalul românesc sunt uluiți înaintea următorului meci, cu Belgia.
Sefii FRF uluiti inainte de Belgia  Romania E ca pe vremea lui Hagi sau a Nadiei Ce se intampla in cantonamentul tricolorilor
Șefii FRF, uluiți înainte de Belgia - România: „E ca pe vremea lui Hagi sau a Nadiei”. Ce se întâmplă în cantonamentul „tricolorilor”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Entuziasmul este la cote maxime în sânul FRF. Oamenii care conduc fotbalul românesc au așteptări mari de la meciul Belgia – România, după ce „tricolorii” și fanii lor au uimit Europa la primul meci din Grupa E, 3-0, cu Ucraina.

FRF, discurs puternic înainte de Belgia – România: „A reînviat ideea de românism”

Întreaga delegație a României e optimistă înaintea meciului cu Belgia, al doilea din Grupa E, de la Euro 2024. Confruntarea de la Koln e programată sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

„Zilele premergătoare meciului cu Belgia seamănă cu zilele dinainte de Ucraina. Asta nu înseamnă că va fi o nouă victorie, că fotbalul e ilogic. E știință cam 40 la sută.

Dar îi văd pe băieții ăștia… După victorie au băut câte un pahar cu vin și au plecat să se culce fără să le ceară cineva așa ceva. Sunt jucători cu experiență care sunt exemple pentru toți.

ADVERTISEMENT

Sigur, Edi e catalizatorul tuturor lucrurilor bune. Rădoi, Contra erau corecți în relația cu jucătorii, se impuneau și datorită imaginii pe care o aveau ca jucători. Edi a preluat munca lor. Eu menționez și contribuția lui Daum, care a avut curajul să promoveze tineri”, a declarat Mihai Stoichiță.

La ora actuală, tot lotul depalsat de Edi Iordănescu în Germania este apt de joc, inclusiv Valentin Mihăilă. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că fotbalistul Parmei trebuia să fie titular împotriva Ucrainei, dar câteva probleme de sănătate l-au determinat pe selecționer să îl introducă pe Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

„Să dea Dumnezeu să nu se accidenteze nimeni! Mihăilă se va antrena și el sută la sută azi după ce a fost menajat. Am spus încă după tragerea la sorți că o să ne calificăm din grupă fiindcă eu sunt între ei, îi cunosc bine”, a adăugat directorul Comisiei Tehnice de la FRF.

„Nu se poate să nu explodăm și la seniori”

Mihai Stoichiță speră ca reprezentativa noastră să facă o figură cel puțin la fel de frumoasă precum cea a naționalei de tineret, în 2019, când am ajuns până în semifinale. La nivel de seniori, cea mai bună performanță a României la un Campionat European este calificarea în sferturi, la Euro 2000.

ADVERTISEMENT

„Nu se poate să fim semifinaliști la U21 și apoi să nu explodăm și la seniori. Pe meciul cu Ucraina putem să ne clădim visele în continuare. Asta e o generație de români, e o echipă care a reînviat ideea de românism. O uniune între teren și tribune. Așa ceva nu am văzut demult! Am citit presa străină, e ca pe vremea lui Hagi, ca pe vremea Nadiei”, a mai spus Stoichiță.

„Edi s-ar grăbi dacă ar renunța”

Contractul lui Edi Iordănescu cu Federația Română de Fotbal expiră la finalul turneului final. Cele două părți un au ajuns deocamdată la o înțelegere, dar directorul Comisie Tehnice i-a dat un sfat antrenorului care, pe 16 iunie, a împlinit 46 de ani.

„Edi nu îmi e dator, nu îi e dator nimănui. Nu discătam acum despre contractul lui, e ceva ce putem rezolva și după Euro. Eu zic că s-ar grăbi dacă ar renunța la echipa națională după acest turneu”, a conchis Mihai Stoichiță.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate FANATIK la EURO 2024.

Stoichiță, despre negocierile cu Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici