Fotbal intern

Probleme în paradisul de la CFR Cluj! Primele pentru Europa nu au fost plătite, deși UEFA a trimis banii! Exclusiv

05.04.2020 | 22:27
Probleme in paradisul de la CFR Cluj Primele pentru Europa nu au fost platite desi UEFA a trimis banii Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este una dintre puținele echipe din Liga 1 care nu au anunțat diminuări salariale de la instaurarea stării de urgență în România, cauzată de pandemia de coronavirus. Pare să fie însă doar o chestiune de timp până când conducerea liderului din campionat le va tăia din bani jucătorilor.

În mod normal, suma strânsă în urma parcursului european din acest an, aproximativ 15 milioane de euro, ar fi trebuit să asigure liniștea financiară la campioana României. Lucrurile nu stau însă deloc așa. 

ADVERTISEMENT

Titularii așteaptă 50.000 de euro din prime. La CFR Cluj nu s-a plătit nici ultimul salariu, scadent în 25 martie!

Izolați la domiciliu, jucătorii CFR-ului așteaptă să le fie achitate primele promise pentru victoriile din actualul sezon european. 5.000 de euro de jucător e recompensa pentru fiecare dintre cele patru victorii din grupele Europa League.

Însă potul cel mare vine de la victoria 4-3 de pe terenul lui Celtic, din turul 3 al Ligii Campionilor. 25.000 de euro însumează prima pentru succesul care le-a asigurat feroviarilor prezența în grupele Europa League. Astfel, un titular are de încasat aproape 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă inițial, aceste stimulente au fost anunțate doar verbal, în vestiar, înaintea jocurilor, ulterior jucătorii au cerut, chiar la sugestia antrenorului Dan Petrescu, acte care să certifice bonusurile financiare.

Conform acestora, primele trebuiau achitate până cel târziu în 15 februarie, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult, nici ultimul salariu, scadent în 25 martie, nu a fost virat.

ADVERTISEMENT

Au intrat banii de la UEFA. Conducerea CFR-ului ezită să plătească primele jucătorilor. Și e posibil să nu o facă!

FANATIK a aflat că zilele trecute, UEFA a virat o parte din ultima tranșă de bani în conturile grupării clujene, aproximativ 2 milioane de euro. Nu toți banii vor ajunge însă la jucători.

Oficialii CFR-ului vor să dribleze plata primelor și să achite doar salariile restante. În plus pregătesc diminuarea substanțială a contractelor pe perioada suspendării campionatului, ceea ce va inflama și mai mult spiritele în vestiarul campioanei.

ADVERTISEMENT

Am primit pe grup un mesaj că vom vedea exact care este situația și că vor fi discuții în câteva zile. La noi nu au vrut să taie salariile ca la majoritatea, au preferat să aștepte să vadă ce va fi”, dezvăluia Alexandru Chipciu.

ADVERTISEMENT