Fotbal intern

Scandal la Cluj! Şefii, supăraţi că Petrescu l-a distrus pe Ioniţă!

Conducerea lui CFR Cluj este din ce în ce mai nemulţumită că tinerii promiţători aduşi pe bani grei în Gruia nu sunt folosiţi de antrenorul Dan Petrescu.
01.04.2018 | 15:56
Scandal la Cluj Sefii suparati ca Petrescu la distrus pe Ionita
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are, spun unii, cel mai bun lot din Liga 1 Betano, chiar şi peste vedetele lui Gigi Becali, principalul contracandidat la titlu de campioană. Iar un tehnician ca Dan Petrescu ar fi fost garanţia că toţi „ceferiştii” vor fi folosiţi în poziţia şi în meciurile în care ar fi putut da randamentul maxim. Dar, deşi echipa clujeană este pe primul loc, nu-i linişte în Gruia. 

În această iarnă la CFR au fost aduşi jucători tineri foarte promiţători, începând cu dinamovistul Valentin Costache, apoi au venit Sebastian Mailat (ACS Poli Timişoara) şi Alexandru Ioniţă (Astra). S-au jucat deja 6 etape anul acesta şi cei trei au cam făcut tuşa ori au fost trimişi să ia meciuri în crampoane la echipa a doua, în Liga 3. Cel mai scump transfer al CFR-ului, Alexandru Ioniţă, nu a reuşit să-l convingă pe Dan Petrescu de calităţile demonstrate din plin la Astra şi a fost trimis să joace la „matineu”. Ceea ce a supărat conducerea şi a înăsprit relaţiile acesteia cu antrenorul.

ADVERTISEMENT

Şefii lui CFR sunt supăraţi pe Dan Petrescu că ţine tinerii pe tuşă

Preşedintele Iuliu Mureşan declara că „Ioniţă nu are nicio problemă de niciun fel, nici de sănătate, nu e nici accidentat” şi motiva, la acoperire regulamentară, că „Dan Petrescu a considerat că mai trebuie să se pregătească să ajungă titular la prima echipă”. Lotul CFR-ului este, într-adevăr, valoros, dar chiar să nu aibă loc un fotbalist care în prima parte a sezonului a jucat 20 de meciuri în care a dat 10 goluri? Şi aşa au început întrebările, murmurele, nemulţumirile. Timpul a demonstrat că nu este vorba de lipsă de pregătire la Ioniţă, ci de lipsă de… chimie cu antrenorul Dan Petrescu. Nu-i place „Bursucului” omul şi gata!

Iar preşedintele Iuliu Mureşan a confirmat, voalat, starea de incompatibilitate dintre cei doi: „Ioniţă este un jucător foarte bun, dar încă nu a reuşit să se integreze. La noi toată lumea se poartă civilizat, dar încă nu e considerat la nivelul celorlalţi, ca să fie titular. Nu se încadrează în gândirea lui Dan Petrescu”. Un bobârnac pentru Dan Petrescu, o atenţionare că şefii nu sunt încântaţi deloc că nu le joacă „valorile”.

ADVERTISEMENT

Costache, numai de „decor” final

Cel mai oropsit este Valentin Costache. A mirat pe mulţi transferul lui în plin campionat, în noiembrie 2017, când era într-o formă bună şi în jurul lui aştepra suflarea dinamovistă reconstrucţia unei echipe prăbuşite. Iar la CFR a jucat în fiecare meci, e drept, dar numai din postura de rezervă intrată în finalul finalului, doar o singură dată înainte de minutul 80, ultima etapă, la Craiova. A fost în joc ceva mai mult de o oră în 7 meciuri.

La Craiova nici Ţucudean n-a mai prins echipa…

Iar amintita ultimă etapă, egalul fără goluri din Bănie a turnat gaz peste foc. Mailat rezervă nefolosită, Costache rezervă intrată în minutul 58, Ioniţă rezervă intrată în minutul 70 şi, peste ei, puneţi ghilimelele dumneavoastră, Ţucudean a fost şi el ţinut pe bancă până în minutul 87! N-o mai fi el chiat tânăr, are deja 26 de ani, dar „speranţă” tot (mai) e! Titular în precedentele 6 etape, două goluri, formă bună, selecţionat şi pentru amicalele naţionalei, gol şi acolo, greu de explicat absenţa sa de pe „Ion Oblemenco”. Şi a costat şi el jumătate de milion de euro…

ADVERTISEMENT

Ioniţă, gura bate… titularizarea!

După meciul cu CS U Craiova, Alexandru Ioniţă a răbufnit şi a declarat că „Nu am venit ca titular la CFR Cluj, dar consider că merit mai multe minute. Merit să joc mai mult!”. Auoleo, ce-a fost asta?! Aşa obrăznicie?! Atât tupeu?! Cine te crezi, măi copile, să conteşti selecţia unui antrenor cu atâta experienţă ca Dan Petrescu?! Declaraţia asta inconştientă o să te coste mai mult decât îţi poţi tu închipui! Şi asta n-a fost  toată! Citiţi AICI ce-a mai spus Ioniţă după meciul din Bănie!. Şi „secundului” Valeriu Bordeianu i-a scăpat „porumbelul” după meci: „Cu siguranţă că Ioniţă merită să joace mai mult”.  I s-o fi urât şi lui cu „binele” şefului direct?! Cât despre Ţucudean, a fost scurt şi… sec: „Ţucudean nu a jucat pentru că avem şi alte opţiuni”.  

Cât au jucat cei 3 tineri „de milioane”

Etapa 23: CFR – Concordia 2-0 / Costache 90+1, Ioniţă titular schimbat în 90+1, Mailat integralist

ADVERTISEMENT

Etapa 24: FCSB – CFR 1-1 / Costache 90+3, Ioniţă 80, Mailat titular schimbat în 80

Etapa 25: CFR – Astra 2-0 / Costache 84, Ioniţă 63, Mailat suspendat

Etapa 26: Juventus – CFR 0-2 / Costache 81, Ioniţă 61, Mailat titular schimbat în 87

Etapa 1 play-off: CFR – CSM Poli Iaşi 2-1 / Costache 85, Ioniţă rezervă neutilizată, Mailat 63

Etapa 2 play-off: CFR – FCSB 1-1 / Costache 85, Ioniţă 90+4, Mailat nu a fost în lot

Etapa 3 play-off: CS U Craiova – CFR 0-0 / Costache 58, Ioniţă 70, Mailat rezervă neutilizată

Cât au costat tinerii aduşi în iarnă

Valentin Costache (19 ani, Dinamo)                               700.000 euro

Sebastian Mailat (20 de ani, ACS Poli Timişoara)       liber de contract

Alexandru Ioniţă (23 de ani, Astra)                                   1.000.000 euro

„Ioniţă este un jucător foarte bun, dar încă nu a reuşit să se integreze. La noi toată lumea se poartă civilizat, dar încă nu e considerat la nivelul celorlalţi, ca să fie titular. Nu se încadrează în gândirea lui Dan Petrescu” – Iuliu Mureşan

Problema tuturor antrenorilor sunt jucătorii care nu joacă. Ce să faci cu ei? Antrenamente în plus, meciuri, e foarte greu de găsit o soluţie. Eu am respectat foarte mult jucătorii şi i-am întrebat ce şi-ar dori. N-aş vrea să îi trimit la echipa a doua şi acolo să nu joace sau să joace la mişto. Am citit prin ziare că l-am dat la echipa a treia sau a doua pe Ioniţă sau că nu intră în vederile mele. Păi, dacă eu l-am cumpărat, eu l-am vrut. Cum să nu intre în vederile mele? Dar avem atâţia jucători buni încât joacă cel pe care îl simt eu mai în formă şi despre care cred că va câştiga meciul”- Dan Petrescu

20 de meciuri a jucat Alexandru Ioniţă pentru Astra în prima parte a sezonului, în care a marcat 10 goluri

6 apariţii în 7 etape are Alexandru Ioniţă la CFR, în care a înscris 1 gol

ADVERTISEMENT