Sport

Şefii mai multor cluburi din Liga Florilor se plâng de baremurile arbitrilor! Ce sumă intră în conturile FRH. Exclusiv

Şefii mai multor cluburi din Liga Florilor se plâng de baremurile mari pe care le au arbitrii din Liga Naţională, însă calitatea arbitrajelor a rămas la fel. FRH încasează un procent din baremurile plătite de cluburi.
02.09.2022 | 10:06
Sefii mai multor cluburi din Liga Florilor se plang de baremurile arbitrilor Ce suma intra in conturile FRH Exclusiv
Adi Vasile discută cu unul dintre arbitrii meciului CSM București - Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liga Naţională de handbal a început săptămâna trecută şi, inevitabil, după doar o etapă disputată, au apărut controversele. Una dintre acestea îi vizează pe arbitrii şi sumele mari pe care ei le încasează din acest sezon.

Şefii mai multor cluburi din Liga Florilor se plâng de baremurile arbitrilor! Scot din buzunar 9000 de lei pe meci

Noua conducere a FRH a mărit de aproape şase ori baremurile pentru arbitrii din Liga Naţională. Un arbitru încasează 3000 de lei / meci față de 560 de lei în sezonul trecut, în timp ce observatorii iau 2000 de lei pe meci.

ADVERTISEMENT

Șefii mai multor cluburi din Liga Națională care nu au un buget important se plâng de aceste schimbări și de faptul că aceste cheltuieli sunt greu de susținut în meciurile de pe teren propriu. Luând în calcul toate cheltuielile, cluburile gazdă plătesc 9000 de lei în total / meci.

Oficialii cluburilor sunt nemulțumiți de faptul că în ciuda faptului că toate cheltuielile au crescut, calitatea arbitrajelor a rămas la fel. Iar unii dintre ei strâmbă din nas că FRH oprește 10% din baremurile arbitrilor și observatorilor pentru cursurile de perfecționare ale acestora și, eventual, pentru achiziția de ținute noi pentru oficiali.

ADVERTISEMENT

FRH oprește 10% din barem pentru cursuri de perfecționare și ținute: “De ce să intre în conturile Federaţiei aceşti bani pe care tot noi îi plătim?”

Asta înseamnă 800 de lei de la fiecare meci: “De ce să intre în conturile Federaţiei aceşti bani pe care tot noi îi plătim?”, s-a plâns unul dintre preşedinţii echipelor din Liga Naţională, pentru FANATIK.

Odată cu aceste schimbări, arbitrii români devin printre cel mai bine plătiţi din Europa. Ei încasează 600 de euro pe meci, sumă similară cu ceea ce încasează arbitrii în Franţa, Germania sau Spania, însă mult mai mult decât ţări precum Ungaria, Polonia sau Croaţia.

ADVERTISEMENT

Prăpăd la teste! 40% dintre arbitrii au căzut testul teoretic și 27% testele fizice

În ceea ce priveşte testele anuale, a fost prăpăd. La începutul lunii august au avut loc testele fizice şi teoretice ale arbitrilor înainte de startul noului sezon din Liga Zimbrilor şi Liga Florilor. Nu mai puţin de 40% au căzut testul teoretic şi 27% testul fizic.

Ulterior a existat şi o reexaminare, iar cei care nu au luat pentru prima dată, au putut să dea încă o dată testele. Din informaţiile FANATIK, aproape jumătate dintre arbitrii prezenţi la reexaminare au căzut testele.

ADVERTISEMENT

Creşterea baremurilor arbitrilor nu a adus un plus de linişte în handbalul românesc, ba din contră. La fel ca şi în fiecare debut de sezon, există multe acuze referitor la arbitraje care au viciat rezultatul, încă după prima etapă.

  • 3000 de lei încasează un arbitru român / meci în Liga Florilor
  • 300 de lei din baremul arbitrilor este încasat de FRH
ADVERTISEMENT