Şefii turneului din Acapulco, expeditivi cu Roger Federer: “Nu avem nevoie de el”

Irina Aldea   
în Sporturi
06/03/2018, 16:31
Şefii turneului din Acapulco, expeditivi cu Roger Federer: “Nu avem nevoie de el”

Roger Federer a reuşit prin victoria de la turneul ATP 500 de la Rotterdam să recapete poziţia de lider mondial în circuitul ATP, devansându-l pe Rafa Nadal, devenind astfel, la 36 ani şi jumătate, cel mai în vârstă lider mondial din istorie. Totuşi, prezenţa elveţianului nu este de interes pentru organizatorii turneului din Acapulco.

Starul elveţian şi-a propus să aibă un program cât mai lejer în circuitul masculin de tenis pentru a se proteja şi pentru a-şi prelungi astfel cariera. Decizia lui Roger a condus la neparticiparea acestuia la turneul din Acapulco. Datorită popularităţii evenimentului, turneul Abierto Mexicano Telcel va avea prilejul construirii unei noi arene, cu o capacitate uimitoare, de 10.000 – 12.000 de locuri.

Şefii turneului din Acapulco, expeditivi: “Nu avem nevoie de el”

Organizatorii turneului sunt încurajaţi de investiţia ce urmează să fie realizată în cadrul complexului sportiv din Acapulco, aceştia susţinând că nu au nevoie de Roger Federer pentru a le spori popularitatea. “Nu avem nevoie de el”, a declarat Alejandro Burillo Azcárraga, director al “Grupo Pegaso”, deţinător al drepturilor la turneul din Mexic.

“Nu există nimic care să promoveze Acapulco mai mult decât o face acest turneu de tenis şi ne-ar plăcea să continue astfel”, a declarat de asemenea şi Héctor Astudillo Flores, primarul statului Guerrero din Mexic. Juan Martin del Potro s-a impus în finala turneului din Mexic în faţa lui Kevin Anderson, scor 6-4, 6-4. La acest eveniment trebuia să participe şi Rafael Nadal, însă ibericul s-a retras înaintea primului său meci contra compatriotului Feliciano Lopez.

Închide ×