Fotbal intern

Şefii de la Dinamo vor un titular AFARĂ după un singur meci! Cine îi ia locul

Primul meci oficial al sezonului pentru Dinamo a adus cîteva bătăi de cap în rîndul oficialilor "cîinilor", deşi echipa s-a impus cu 3-1 în optimile Cupei Ligii pe terenul Concordiei Chiajna....
29.07.2014 | 20:01
Sefii de la Dinamo vor un titular AFARA dupa un singur meci Cine ii ia locul
ADVERTISEMENT

Primul meci oficial al sezonului pentru Dinamo a adus cîteva bătăi de cap în rîndul oficialilor “cîinilor”, deşi echipa s-a impus cu 3-1 în optimile Cupei Ligii pe terenul Concordiei Chiajna. Este vorba despre noul titular al postului de portar, Traian Marc. Acesta nu a mai jucat şi în campionat, cu Oţelul, în acea partidă intrînd Cătălin Samoilă.

Cristi Bălgrădean şi-a reziliat contractul cu Dinamo în urmă cu zece zile, motiv pentru care noul titular dintre buturile roş-albilor este Traian Marc, portar sosit în această vară de la retrogradata Corona Braşov. Fotbalistul de 31 de ani a jucat împotriva ilfovenilor, dar a comis o gafă monumentală la scorul de 0-0, cînd a scăpat printre mîini un şut al lui Olberdam, pe care ar fi trebuit să îl reţină fără probleme în mod normal. Dinamo s-a impus cu 3-1 la final, dar rezultatul nu a putut şterge şocul pe care l-au trăit şefii în momentul în care au văzut gafa pe care a făcut-o înlocuitorul lui Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

Kovacs, contactat de urgenţă după gafa lui Marc!

Tocmai din această cauză, a doua zi după meci s-a luat legătura cu reprentanţii lui Zoltan Kovacs, portar maghiar de 29 de ani, pe care Dinamo a vrut să-l aducă şi în vara trecută, atunci cînd Bălgrădean se afla în discuţii avansate cu Standard Liege. Pînă la urmă, Pufi nu a mai plecat, iar totul a picat. Calităţile acestuia i-au impresionat însă pe cei din staff şi din conducere, motiv pentru care s-a apelat acum de uregnţă la serviciile sale. Iniţial s-a speculat că Zoltan va fi adus al treilea portar, motiv pentru care ar fi trebuit să fie testat într-un amical, dar el a parafat înţelegerea cu Dinamo fără ca măcar să apere vreun minut în tricoul “cîinilor”.

kovacs

Stoican l-a luat în cantonament

“Şefii echipei şi-au dat seama că s-au păcălit cu Traian Marc şi au realizat că el niciodată nu poate fi prima variantă de portar. Este fricos, are intervenţii nesigure, a mai bîlbîit mingi şi în amicale. Cei din staff l-au văzut deja pe Kovacs ca fiind mult mai bun. Mai este şi Samoilă acolo, dar probabil Kovacs va deveni titular cît de curînd”, au declarat pentru FANATIK.RO surse apropiate dinamoviştilor. În susţinerea acestei ipoteze stă şi faptul că Zoltan Kovacs a fost luat în cantonamentul dinaintea meciului cu Oţelul Galaţi. Chiar dacă nu a figurat în lot, el a fost chemat de Stoican pentru a se pregăti cu lotul tocmai în ideea de a se acomoda cît mai repede cu noii săi colegi.

ADVERTISEMENT

A jucat pentru MTK în amicale

Kovacs este avantajat şi de faptul că deşi a rămas liber de contract după ce s-a despărţit de Aris Limassol, nu a ratat pregătirea de vară, el antrenîndu-se alături de echipa care l-a format şi la care a fost legitimat mai bine de un deceniu, MTK Budapesta. Mai mult, Zoltan a şi apărat în unele meciuri amicale pe care titrata echipă din Ungaria le-a susţinut în această vară. Mai mult, în susţinerea ipotezei că Traian Marc a fost trecut pe linie moartă stă şi primul unsprezece aliniat la partida din etapa 1, cu Oţelul Galaţi, în care singura schimbare faţă de întîlnirea din Cupa Ligii a fost tocmai înlocuirea portarului, Cătălin Samoilă intrînd între buturi.