Fotbal international

Șeful arbitrilor UEFA, reacție vehementă după ce Octavian Șovre a luat autograf de la Haaland: „Inacceptabil!”

08.04.2021 | 20:47
Seful arbitrilor UEFA reactie vehementa dupa ce Octavian Sovre a luat autograf de la Haaland Inacceptabil
ADVERTISEMENT

Arbitrul asistent Octavian Şovre a devenit celebru în toată lumea după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul partidei Manchester City – Borussia Dortmund, în sferturile Ligii Campionilor. Roberto Rosetti, şeful arbitrilor UEFA a calificat gestul ca inacceptabil.

Roberto Rosetti, după ce Şovre i-a cerut autograful lui Haaland: „Inacceptabil. E o chestiune de demnitate“

Sky Sports News a dezvăluit că Roberto Rosetti a trimis un mail prin care cerea arbitrilor să dea dovadă de demnitate şi profesionalistm.

ADVERTISEMENT

„Sunteți responsabili pentru comportamentul vostru și al membrilor echipei voastre atunci când acționați în numele UEFA. UEFA s-a străduit să fiți respectați la fel de mult ca jucătorii, iar voi ați contribuit la asta prin felul în care vă prezentați: atletic, impunător, respectuos și profesionist.

Dacă vreți să fiți respectați la fel de mult precum jucătorii, de ce le-ați cere autograful sau tricoul? Ei vi le cer vouă? Este pur și simplu inacceptabil, o chestiune de demnitate și nu trebuie să uitați de toate camerele TV de la meciurile UEFA – ele nu ratează nimic“, e scris în mesajul transmis de şeful arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Gestul lui Octavian Şovre a dat naştere unor ample dezbateri în spaţiul public. Foştii mari arbitri Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu s-au pronunţat şi ei pe marginea subiectului. Crăciunescu s-a arătat dezamăgit de gestul asistentului, în timp ce fostului patron al lui FC Vaslui i s-a părut umilitor.

Ulterior, Şovre a mărturisit că strânge autografe de la sportivi de mai mult timp şi o face pentru o cauză nobilă. Mai exact, semnăturile celebre sunt donate unui centru pentru tratarea autismului.

ADVERTISEMENT

S.O.S. Autism Bihor l-a făcut pe Octavian Șovre membru de onoare

Asociația S.O.S. Autism Bihor, asociaţia pe care o ajută Octavian Şovre, l-a numit membru de onoare pe 7 aprilie, imediat după ce a izbucnit scandalul.

„Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre”, a declarat Simona Zlibuț, președintele Asociației S.O.S. Autism Bihor.

ADVERTISEMENT