News

Șeful cancelariei lui Orban, susținere necondiționată pentru un candidat PNL implicat în diverse scandaluri

23.10.2020 | 23:45
Seful cancelariei lui Orban sustinere neconditionata pentru un candidat PNL implicat in diverse scandaluri
ADVERTISEMENT

Șeful cancelariei lui Ludovic Orban, Ionel Dancă, nu s-a ferit să-și arate susținerea pentru un candidat PNL care a fost implicat în bătăi și scandaluri.

„Nu are o problemă de integritate”, a comentat Dancă, atunci când a fost rugat să comenteze cazul lui Alexandru Popa, supranumit „Șmecherul de la Făurei”.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul PNL Brăila a scăpat în 2016 de urmărire penală și s-a ales cu o amendă după ce ar fi agresat un tânăr cu o bâtă la Făurei.

Ionel Dancă susține necondiționat un candidat PNL cu probleme de integritate

Fiul primarului liberal din localitatea Cireșu, Alexandru Popa a avut mai multe probleme cu legea în ultima vreme, așa cum remarcă Antena 3.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta este tiparul conflictelor violente în care pare să se fi specializat, în ultimii ani, fiul primarului liberal din localitatea Cireşu: bătaie administrată victimelor, uneori cu ajutorul fratelui său şi al persoanelor din anturaj, dosar penal, scoatere de sub urmărire penală şi amendă administrativă, de regulă după ce victimele îşi retrăgeau plângerile”, menționează sursa citată.

Informațiile sunt confirmate de Parchetul din Făurei, care arată că bărbatul a fost inculplat în ultimii ani de mai multe ori în dosare pentru lovire și alte violențe, încăierare și port de armă albă fără drept.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban îl susține pe Alexandru Popa până în pânzele albe

La fel ca și în cazul altor personaje cel puțin discutabile din PNL, Ludovic Orban nu are nicio problemă să-și manifeste susținerea pentru membrul PNL Brăila, cel aflat pe primul loc pe listele PNL Brăila pentru Camera Deputaților.

Îl cunosc personal, are două masterate, e la doctorat în anul 1, e un candidat extrem de serios”, explica Orban.

ADVERTISEMENT

Aceeași părere o are și Dancă:În cazul lui Popa am văzut, în ultima perioadă, reîncălzirea unor scandaluri de presă sau relatări de presă cu privire la anumite scandalui în care acesta ar fi fost implicat cu ani în urmă.

N-aş spune că e un personaj controversat, ci, mai degrabă, că există controverse în privinţa percepţiei legate de această candidatură. Nu-l cunosc personal dar, din ce am aflat de la colegii din organizaţia PNL Brăila, înţeleg că e un tânăr care şi-a finalizat studiile la Faculttea de Ştiinţe Agricole, e un fermier de succes în zonă şi poate să aibe competenţă în zona aceasta de politici agricole.

În ceea ce priveşte dosarele în care a fost implicat, înţeleg că acestea au fost închise şi nu există o problemă de integritate din punct de vedere al respectării statutului PNL”.

ADVERTISEMENT