News

Șeful Casei Pensii, anunț important pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile în decembrie

04.12.2020 | 19:44
Seful Casei Pensii anunt important pentru romani Ce se intampla cu pensiile in decembrie
ADVERTISEMENT

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a făcut, vineri, un anunț extrem de  important în legătură cu pensiile românilor.

Oficialul statului a dezvăluit că zeci de mii de români vor primi pensia recalculată chiar din luna decembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Această veste este una excelentă pentru mii de pensionari. Baciu mai adaugă faptul că unii dintre cetățeni primesc deja cu 200-300 de lei în plus, totul în funcție de contribuție.

Ce se întâmplă cu pensiile în decembrie. Anunț important făcut de șeful Casei de Pensii

Finalul de an 2020 vine cu vești bune pentru mai mulți români de vârsta a 3-a. Zeci de mii dintre conaționali vor primi pensia recalculată chiar în această lună decembrie.

ADVERTISEMENT

Numai în cursul acestui an, Casa de Pensii a soluţionat peste 22.000 de cereri de recalculare pentru pensionarii care fie nu au depus toate actele, fie au mai lucrat după pensionare. Astfel, zeci de mii de români primesc deja pensia recalculată.

”Noi ducem o cursă de recuperare a acestor restanţe, am preluat un volum foarte mare de dosare care au ieșit din termenul legal de soluţionare de 45 zile, erau restanţe istorice foarte mari la pensiile naționale și internaționale, de 2-5 ani zile restanţe.

ADVERTISEMENT

Am avut o cursă infernală şi continuăm, am ajuns aproape la zero, avem doar câteva dosare de o complexitate deosebită, până în 10 dosare la nivel naţional, am reușit să recuperăm aproape integral toate dosarele restante pe pensiile naționale”, a spus şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, vineri, la Antena 3.

Baciu a mai afirmat că peste 40.000 de români din diaspora au primit decizii de pensionare în acest an, unele dintre ele fiind mai vechi şi de cinci ani. Vestea și mai bună este că pensiile pentru luna sărbătorilor au început să fie plătite deja de miercuri, 2 decembrie.

ADVERTISEMENT

Orban anunță creșterea pensiilor

Cu doar o zi în urmă, joi, 3 decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că pensia minimă va fi mărită în 2021, menţionând că procentul de creştere va fi în funcţie de indicatorii economici.

”Fireşte că va fi mărită. Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei.

Noi vrem să creştem pensiile şi în acelaşi timp să creştem puterea de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă”, a afirmat Orban, într-o intervenție publică.

ADVERTISEMENT
Tags: