News

Șeful CJ Călărași a sărit rândul la vaccinare și și-a ”ajutat” și întreaga familie

28.02.2021 | 21:00
Seful CJ Calarasi a sarit randul la vaccinare si sia ajutat si intreaga familie
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Călărași nu a mai așteptat să îi vină rândul la vaccinarea contra Covid. Și-a luat toată familia și “s-a băgat în față”, vaccinându-se la spitalul pe care îl are în subordine.

Vasile Iliuță și-a postat apoi isprava pe Facebook, unde s-a lăudat cu gestul responsabil făcut pentru a lupta cu pandemia și a urat „sănătate, Călărași!”.

ADVERTISEMENT

Șeful CJ Călărași a fost trimis în judecată de către DNA cu doar două zile înainte de vaccinare. El este acuzat de fapte de corupție, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajaţi din cadrul instituției pe care o conduce.

„Sănătate, Călărași!”

Vasile Iliuță și-a vaccinat toată familia, chiar în spitalul pe care îl are în subordine, la două zile după ce a fost trimis în judecată de către DNA.

ADVERTISEMENT

După care, președintele Consiliului Județean, șef interimar al PSD Călărași, s-a lăudat pe Facebook cu gestul responsabil făcut. În fotografii apare și familia lui Iliuță, deși membrii acesteia nu fac parte din categoriile din etapa a doua a vaccinării anti-COVID, scrie realitatea.net.

„M-am vaccinat anti-Covid împreună cu familia la Centrul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. O decizie responsabilă pentru ca pandemia să intre într-un proces de regres pe care îl doreşte întreaga omenire. #Sănătate, Călăraşi!“, a scris Vasile Iliuţă pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj

Vasile Iliuță, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj. Șeful CJ Călărași ar fi refuzat să aprobe plata salariilor pentru zece angajați, deși aceștia aveau de partea lor deciziile definitive ale instanței și ar fi șantajat un procuror să nu-l trimită în judecată.

„Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Vasile Iliuţă, la data faptelor şi în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi şantaj”, a transmis, miercuri, DNA.

ADVERTISEMENT

Vasile Iliuță este acuzat că în perioada martie – iulie 2019 şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

„Concret, inculpatul Iliuţă Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaţilor respectivi în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale”, mai arată procurorii.

Reprezentanții parchetului anticorupție mai precizează că, la data de 20 decembrie 2019, „inculpatul Iliuţă Vasile ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat”.

Vasile Iliuță este președinte interimar al filialei PSD Călărași din octombrie 2020. Fost membru PNL până anul trecut când i s-a cerut retragerea, după ce a fost inculpat, s-a înscris în PSD și a câștigat un nou mandat la CJ Călărași, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT