News

Șeful companiei Pfizer nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. De ce a luat această decizie

17.12.2020 | 08:32
Seful companiei Pfizer nu sa vaccinat impotriva Covid19 De ce a luat aceasta decizie
ADVERTISEMENT

Mai mulți cetățeni din state importante ale lumii au primit deja vaccinul împotriva Covid-19. Printre ei nu se află însă, deocamdată, șeful companiei Pfizer, aflată la originea tratamentului.

CEO-ul americanilor, Albert Bourla, nu şi-a făcut încă vaccinul împotriva SARS-CoV-2, chiar dacă firma pe care o conduce a dezvoltat serul împreună cu cei de la BioNTech.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, vaccinul, dezvoltat de Pfizer în parteneriat cu BioNTech din Germania este primul aprobat pentru utilizare de urgență în SUA pentru prevenirea Covid-19.

Motivul pentru care CEO-ul Pfizer nu s-a vaccinat încă împotriva Covid-19

State mari ale planetei, printre care SUA, Canada și Marea Britanie au dat oficial startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, având ca ”armă” vaccinul Pfizer/BioNTech.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, șeful Pfizer, Albert Bourla, a decis să nu se vaccineze. El a declarat că nu a primit încă tratamentul, dezvăluind pentru CNBC că el și alți directori nu se vor ”băga în față”.

”Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”, a explicat Albert Bourla, citat de presa americană.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla a mai adăugat că ar putea opta pentru o vaccinare mai rapidă decât este recomandat oficial pentru a demonstra încrederea pe care Pfizer o are în vaccinul dezvoltat, iar asta i-ar putea încuraja şi pe cei nehotărâţi să se vaccineze.

Șeful Pfizer, îndemn pentru americani: ”Aveți încredere în știință”

Omul aflat în fruntea Pfizer i-a îndemnat pe americani să ”aibă încredere în știință” și a încurajat oamenii să se vaccineze atunci când este cazul, în funcție de vârsta și ocupația lor.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de un vaccin care a fost dezvoltat fără a tăia colțurile unei companii cu 171 de ani de acreditări. Acesta este un vaccin care a fost dezvoltat în lumina reflectoarelor, în lumina zilei, cu toate datele introduse într-un server.” mai spune Bourla pentru CNBC.

Vaccinul Pfizer/BioNTech se așteaptă să ajute la ameliorarea pandemiei în SUA. Numai în ultimele 24 de ore, peste ocean s-au raportat 3.588 de decese și alte aproape 250.000 de infectări.

În total, de la începutul pandemiei de Covid-19, peste 310.000 de americani au murit, iar alți aproape 17 milioane s-au îmbolnăvit.

Noul președinte al SUA, Joe Biden a declarat recent că Administrația de la Casa Albă are ca obiectiv să vaccineze peste 100 de milioane de cetățeni SUA în 100 de zile.

ADVERTISEMENT