News

Șeful DIICOT, chemat în Parlament pentru explicații despre festivalul Saga. Deputatul Radu Cristescu a depus cererea

Deputatul PSD, Radu Cristescu, a declarat marți că în urma cererii pe care a depus-o la Comisia de Apărare, șeful DIICOT va fi chemat în Parlament pentru explicații despre evenimentele nefericite de la festivalul Saga.
07.06.2022 | 18:31
Seful DIICOT chemat in Parlament pentru explicatii despre festivalul Saga Deputatul Radu Cristescu a depus cererea
Incidentele de la festivalul Saga au atras atenția autorităților. Foto: sagafestival.com
ADVERTISEMENT

Amintim că doi doi tineri au murit la festivalul Saga din cauza supradozei, iar alți 17 au ajuns la spital din cauza consumului de droguri. În același context, oamenii legii au deschis peste 70 de dosare penale pentru consum și deținere de droguri.

Radu Cristescu a criticat dur DIICOT

Având în față aceste informații, deputatul Radu Cristescu și-a exprimat revolta și a dezvăluit că vrea explicații de la șeful DIICOT. În prezent, Oana Daniela Pâțu (n.r. – procuror-șef adjunct direcție) a preluat conducerea după pensionarea procurorului-șef al Secției de combatere a traficului de droguri, Voicu Bogdan-Felician.

ADVERTISEMENT

Presa centrală a speculat că pensionarea acestuia ar fi venit tocmai în contextul în care activitatea lui nu ar fi fost la nivelul așteptărilor. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţie a procurorului Voicu chiar luni, 6 iunie, chiar la finalul festivalului Saga. Cu privire la aceste aspecte, reprezentanții DIICOT au remis un comunicat de presă:

Urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare la revocarea din funcție a procurorului-șef al Secției de combatere a traficului de droguri, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

ADVERTISEMENT

Domnul procuror șef Bogdan – Felician Voicu a formulat o cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, în baza dispozițiilor art. 82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la data de 17.05.2022.

La data de 24.05.2022, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10.06.2022, a domnului VOICU BOGDAN FELICIAN, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul acestei structuri specializate.”

ADVERTISEMENT

Atacuri dure și în direcția Ministerului Public

Deputatul Radu Cristescu cere explicații de la DIICOT. Foto: Facebook – Radu Cristescu

Mai departe vă prezentăm ce a spus deputatul Radu Cristescu în cadrul intervenției telefonice de la Antena 3: ”Vreau să depun chiar azi cererea, dar nu am mari așteptări, pentru că DIICOT e o structură din structura Parchetului General, condus de o doamnă căreia nu îi știu numele. Nu știu dacă Ministerul Public va răspunde solicitării, pentru că ei sunt procurori. Poliția și Jandarmeria și-au făcut datoria.

La fel și ambulanțele. Este o rețea de droguri extinsă în București. Se vând droguri în draci în cluburi și restaurante. Adică știu eu aceste lucruri și nu le știe DIICOT? Cazul Caracal… V-a răspuns vreodată DIICOT să vă spună ce e acolo cu rețeaua de prostituție? Nu cred că Iohannis (n.r. – eliberarea din funcție citată anterior) a luat această măsură fără să aibă informații.

ADVERTISEMENT

Este inadmisibil să nu poți opri vânzarea de droguri în oraș. Traficul de droguri este scăpat de sub control în România. Noroc cu Marea Neagră, care mai aduce la mal niște droguri. Nu se poate! Nesimțirea la nivelul DIICOT și la nivelul Ministerului Public… Adică să nu vii să dai explicații...”

 

 

ADVERTISEMENT