News

Șeful DNA, ales într-o importantă funcție internațională. Ce este IAACA, în al cărei comitet executiv va fi Crin Bologa

Şeful DNA, Crin Bologa, a fost ales membru al Comitetului Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie. Aceasta este o premieră în țara noastră.
06.01.2022 | 12:47
Seful DNA ales intro importanta functie internationala Ce este IAACA in al carei comitet executiv va fi Crin Bologa
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată, șeful la DNA a fost ales membru al Comitetului Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie (IAACA).

Acesta este un organism internațional cu scopul de a găsi și împiedica faptele de corupție și are membre peste 140 de țări și regiuni din lumea întreagă.

ADVERTISEMENT

Componenta noului Comitet Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie a avut miercuri Adunarea Generală în cadrul căreia a fost aleasă componența noului for de conducere.

Crin Bologa, ales în conducerea IAACA

Mandatul pentru care acesta a fost ales este de trei ani, iar printre cei aflați în funcțiile de conducere se află și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Crin Bologa a fost ales membru al Comitetului Executiv ca reprezentant al grupului statelor din Europa de Est.

După ce anunțul a fost făcut, acesta a ținut să transmită un mesaj prin care preciza că postul obținut de el este o onoare și a ținut chiar să insiste asupra faptului că își va pune experiența de peste 20 de ani în slujba acestei asociații, care vrea să elimine corupția.

ADVERTISEMENT

“Este o onoare pentru mine şi pentru DNA să pot contribui cu expertiza şi experienţa profesională acumulată de instituţie în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupţiei, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus Crin Bologa, în mesajul adresat adunării generale.

Premieră în România. Șeful DNA, ales într-o funcție de conducere al IAACA

Așa cum am precizat deja, aceasta este o premieră în țara noastră, fiind prima dată când un reprezentant nu numai al DNA, ci al unei instituții din țara noastră a fost nominalizat și, mai mult decât atât, ales pentru o poziție de membru în conducerea acestei asociații.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor de pe site-ul propriu Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie a fost înființată în anul 2006.

Este un organism independent, non-politic care este compus din instituțiile care se ocupă de investigație, de acuzare și de prevenția corupției în toată lumea.

Pentru a realiza acest scop Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie are conferințe și întâlniri generale în fiecare an fiind organizate inclusiv în Beijing, China în 2006; Bali, Indonesia în 2007; Kiev, Ucraina în 2008; Macao, China în 2010; Marrakech, Maroc, în 2011.

Au mai organizate întâlniri și în Panama, în 2013; St. Petersburg, în 2015 sau Tianjin, China în 2016.

ADVERTISEMENT