News

Șeful DSP Arad a demisionat acuzând o campanie mediatică împotriva sa după apariția unei înregistrări în care le spunea unor cadre medicale că nu are nevoie de ”fricoși și lași”

03.04.2020 | 16:37
Seful DSP Arad a demisionat acuzand o campanie mediatica impotriva sa dupa aparitia unei inregistrari in care le spunea unor cadre medicale ca nu are nevoie de fricosi si lasi
ADVERTISEMENT

Constantin Cătană, șeful Direcției de Sănătăte Publică din Arad, a demisionat din funcție reclamând existența unei campanii mediatice împotriva celor care încearcă să lupte împotriva epidemiei de coronavirus, informează Agerpres.

Va activa în continuare la DSP Arad

”După şase săptămâni în prima linie, şase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul judeţului Arad şi prin mâinile specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primeşte informaţii distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică şi politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar şi o solidaritate a societăţii civile, a mediului de afaceri, a administraţiei, care se implică în rezolvarea situaţiei dificile”, a afirmat Cătană, în comunicatul prin care își anunță demisia.

ADVERTISEMENT

El precizează că va continua activitatea la DSP pentru a ajuta la combaterea epidemiei și susține că declarațiile făcute la o întâlnire cu angajații Spitalului  Județean Arad  și  care au ajuns în spațiul public au fost scoase din context.

”În calitate de director – şi este şi opinia mea de persoană civilă – este inadmisibil ca medici rezidenţi care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o şcoală sanitară, să nu ştie să îmbrace echipamentele de protecţie! Ne dorim ca arădenii să fie protejaţi şi am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigenţă a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înţeleg cât este de gravă această boală Covid-19 şi ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetăţenilor şi a cadrelor medicale”, a conchis Constantin Cătană.

ADVERTISEMENT

Întâlnire tensionată cu personalul medical

În luna martie, Cătană a avut o discuție aprinsă cu cadre medicale de la Spitalul Județean care se temeau să meargă la posturile de frontieră în lipsa echipamentului de protecție.

„V-ați ales prost meseria, auziți? Ești româncă? Păi și atunci?”, spune la începutul discuției șeful DSP, Constantin Cătană.

ADVERTISEMENT

Tirul lui Constantin Cătană a continuat şi a spus: “Te iei şi te duci dacă nu vrei să meri! Ascultă-mă acuma când vorbesc! Poliţia de Frontieră, o să ajungi acolo, şi o să vezi că poliţistul de frontieră are o mască simplă, atât.

Poliţistul de frontieră care a vorbit cu 100.000. Acum io vorbesc, da? Dacă nu, iei liftul şi la revedere! De fricoși și de lași eu nu am nevoie”, a răstit, furios, şeful DSP Arad.

ADVERTISEMENT
Tags: