News

Șeful Facebook anunță schimbări din cauza lui Donald Trump. Modificările anunțate de Zuckerberg

06.06.2020 | 12:47
Seful Facebook anunta schimbari din cauza lui Donald Trump Modificarile anuntate de Zuckerberg
ADVERTISEMENT

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a transmis că politica rețelei de socializare se va schimba ca urmare a unei posări a lui Donald Trump de săptămâna trecută.

Facebook anunță schimbări din cauza lui Donald Trump

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că politica legată de conținut va fi revizuită, după ce foarte multe persoane, printre care și angajați ai companiei, s-au plâns de faptul că postările controversate ale lui Donald Trump, președintele SUA, nu au fost eliminate, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Facebook va analiza îmbunătățirea politicii de conținut, în timp ce vor fi dezvoltate produse care să promoveze justiția rasială, a mai spus șeful Facebook, ca răspuns la protestele masive din Statele Unite.

„Știu că mulți dintre voi cred că ar fi trebuit să catalogăm în vreun fel postările președintelui de săptămâna trecută”, a spus Zuckerberg, făcând referire la postarea controversată a șefului Statelor Unite de acum câteva zile.

ADVERTISEMENT

Atunci, Donald Trump posta un mesaj în care spunea, printre altele ”când încep jafurile, încep împușcăturile”, o frază cu origini rasiste, cenzurată de altfel de platforma Twitter.

Angajații companiei, nemulțumiți de Zuckerberg

„Vom trece în revistă opțiuni potențiale de gestionare a conținutului care încalcă, chiar și parțial, politica noastră, în afară de deciziile de renunțare sau eliminare a conținutului”, a mai spus CEO-ul Facebook.

ADVERTISEMENT

„Politica noastră presupune acum ca un conținut ce incită la violență să fie dat jos, nu să fie văzut de oameni cu un semn de avertisment în dreptul postării”, explică șeful rețelei de socializare.

Zuckerberg a avut parte de numeroase reacții negative ca urmare a deciziei de a nu elimina postarea lui Trump de săptămâna trecută, ținând cont și de protestele masive generate de cazurile de brutalitate în care au fost implicați mai mulți polițiști americani.

ADVERTISEMENT

„Nu există excepții de la această politică și cred că aceasta este una rezonabilă, dar respect părerile oamenilor despre alternative și vreau să aud toate acele idei”, a mai declarat Zuckerberg.

O serie de documente interne ale Facebook arată că mii de angajați s-au opus deciziei CEO-ului, astfel că șeful Facebook a ținut o întrunire de urgență, la care au luat parte 5.500 de angajați.

ADVERTISEMENT