News

Șeful forţelor armate britanice evaluează poziția lui Putin în războiul cu Ucraina: ”A pierdut deja. Și-a provocat daune prin erori catastrofale de judecată”

Șeful forţelor armate britanice, Amiralul Sir Tony Radakin, este de părere că Vladimir Putin ”a pierdut deja”, în invazia pe care a ordonat-o în Ucraina.
31.03.2022 | 19:49
Seful fortelor armate britanice evalueaza pozitia lui Putin in razboiul cu Ucraina A pierdut deja Sia provocat daune prin erori catastrofale de judecata
ADVERTISEMENT

”A pierdut deja. Și-a provocat daune prin erori catastrofale de judecată”, a spus Amiralul Sir Tony Radakin despre parcursul lui Vladimir Putin în războiul pe care l-a declanșat în țara învecinată, Ucraina.

Cum a greșit Vladimir Putin ”în multe privințe” în războiul din Ucraina

Tony Radakin a făcut afirmația menționată în cadrul unui eveniment de la Institutul pentru Guvernare, din Regatul Unit. Din punctul său de vedere, cu toate că Vladimir Putin încearcă să pară de temut, a greșit până acum ”în multe privințe”.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aspectele pe care le-a greșit liderul de la Kremlin este neanticiparea coeziunii între națiunile libere ale lumii și ale Europei, a mai transmis șeful forțelor armate britanice.

”În multe privinţe, Putin a pierdut deja. Departe de a fi manipulatorul cu o viziune pe termen lung a evenimentelor, aşa cum ar vrea el să credem că este, Putin şi-a provocat daune prin diverse erori catastrofale de judecată.

ADVERTISEMENT

La fel ca toţi liderii autoritari, el s-a lăsat înşelat asupra propriei sale forţe şi cu privire la eficienţa forţelor armate ruse.

În fine, nu a reuşit să anticipeze unitatea şi coeziunea care există între naţiunile libere ale lumii, aici în Europa şi, evident, dincolo de ea.

ADVERTISEMENT

Acţiunile lor (ale ruşilor) de până acum au făcut mai mult pentru a unifica decât pentru a diviza şi au arătat că Ucraina are ceva care îi lipseşte Rusiei: prieteni adevăraţi”, a declarat amiralul britanic, în timpul evenimentului.

Șeful forțelor armate din Regatul Unit: ”Putin a devenit o figură mai slabă”

Tony Radakin a ținut să puncteze și faptul că președintele Rusiei a devenit ”o figură mai slabă” decât acum o lună, iar NATO a devenit și mai puternic.

ADVERTISEMENT

”Este foarte clar că Putin este o figură mai slabă şi mai mică astăzi decât a fost acum o lună şi, dimpotrivă, NATO este astăzi mai puternică şi mai unită ca oricând”, mai este de părere Tony Radakin.

Amiralul a mai punctat că soldații Kremlinului încep să se retragă din Kiev: ”Vedem acum că se pune mai puţin accent pe Kiev şi mai mult pe est şi sud”, a mai spus Tony Radakin observând ”indicii momentane că aceste forţe se retrag de lângă Kiev atât spre Rusia, cât şi spre Belarus.”

Dincolo de aceste lucruri, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie a amintit că ”scenele care vin de la Mariupol şi din alte părţi sunt cumplite, iar următoarele câteva săptămâni vor continua să fie foarte dificile.”

ADVERTISEMENT