News

Reacții după demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu. Ce propunere i-a făcut Clotilde Armand. Update

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu. Octavian Berceanu a explicat că decizia a fost una politică. Mai mulți membrii USR PLUS au reacționat. FANATIK vă spune ce propunere i-a făcut Clotilde Armand
20.09.2021 | 21:42
Reactii dupa demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu Ce propunere ia facut Clotilde Armand Update
ADVERTISEMENT
20-09-2021
18:41

Reacții după demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu

Mai mulți membri USR PLUS, dar și persoane publice au reacționat după ce Octavian Berceanu a făcut anunțul. Aceștia i-au mulțumit fostului șef de la Garda de Mediu pentru munca din aceste luni.

„Octavian Berceanu este încă unul dintre oamenii care au arătat ce înseamnă buna guvernare pentru USR PLUS. Mulțumesc, Tavi!”, a scris pe Facebook Dan Barna, distribuid postarea lui Berceanu.

„Premierul Florin Cîţu continuă să elimine profesioniștii aduși de USR PLUS. În șase luni, Garda de Mediu a obținut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani,” a transmis și Iulian Bulai.

„Pentru prima dată, un șef al Gărzii de Mediu a abordat problema arderilor și transporturilor ilegale de deșeuri, bucureștenii au putut respira un aer mai curat și mii de tone de deșeuri au fost oprite la granița României. Mulțumim, Octavian Berceanu, pentru activitatea din fruntea Gărzii Naționale de Mediu,” a adăugat acesta.

Clotilde Armand s-a arătat foarte nemulțumită de decizia premierului. Primarul de la Sectorul 1 a avut și o propunere pentru Octavian Berceanu.

„E frustrant și nedrept. Dar nu ne resemnăm. Avem foarte multe lucruri de făcut împreună (o spun public aici: dacă vei găsi de cuviință, eu te aștept alături de noi la primărie. E mare nevoie de profesioniști și oameni demni). Mulțumim!”, a scris edilul, printr-un comentariu la postarea fostul șef de la Garda de Mediu.

Mai mult, nici persoanele publice nu au rămas indiferente. Tudor Chirilă a scris o amplă postare, în care le-a adus acuzații grave celor din PNL, în frunte cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Puteți citi ce a spus artistul aici.

Florin Cîțu a hotărât să-l demită pe șeful Gărzii de Mediu. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Într-o intervenție la Digi24, Octavian Berceanu a explicat că respectiva decizie a fost una politică. Acesta a mai spus că premierul nu a făcut altceva decât să continue cu demiteririle celor din USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Șeful Gărzii de Mediu a fost demis de Florin Cîțu. Octavian Berceanu: „A fost o decizie politică”

Octavian Berceanu a făcut anunțul pe Facebook. El a mai ținut și să le mulțumească celor cu care a colaborat în acest timp.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, în șase luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Natționale de Mediu”, a scris el.

ADVERTISEMENT

„Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa,” a mai notat acesta.

Alături, el a distribuit și o imagine, captură din Monitorul Oficial, cu decizia demiterii sale.

demitere Octavian Berceanu
Demiterea lui Octavian Berceanu
Sursa foto: Facebook/ Octavian Berceanu

Octavian Berceanu, despre cum a fost demis

„Cred că este un aspect politic, pentru că, dacă de uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Vă dau un singur exemplu, anul trecut, în 2020, Garda de Mediu a făcut 142 de acțiuni pentru combaterea introducerii în țară a deșeurilor,” a spus acesta.

ADVERTISEMENT

„Anul acesta, în șase luni, am 1.842 de acțiuni,” a adăugat . Octavian Berceanu a precizat că nu a fost anunțat că va fi demis.

El a mai explicat și că Florin Cîțu nu i-a reproșat nimic direct: „nu am apucat să ne vedem”.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Gărzii de Mediu a mai spus că premierului nu i-ar fi plăcut că a avut păreri destul de dese în spațiul public.

Octavian Berceanu a explicat și cum privește această demitere: „denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului. Asta pot să spun”.

„Sunt niște oamenii, niște comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total. Din 20.000 de controale care au fost făcute sub cele șase luni în care am fost la Garda de Mediu nu a existat nicio intervenție politică din partea mea, care să se răsfrângă peste comisari și deciziile lor. De aceea au apărut și rezultatele extraordinar de bune,” a mai povestit acesta.

ADVERTISEMENT