News

Șeful Hells Angels Romania şi alţi motociclişti, prinși în flagrant. Plănuiau trafic de droguri și asasinate

19.11.2020 | 23:23
Seful Hells Angels Romania si alti motociclisti prinsi in flagrant Planuiau trafic de droguri si asasinate
Zece persoane au fost arestate în trei țări, în urma capturii record de heroină din Portul Constanța. Sursa foto: pressalert.ro
ADVERTISEMENT

O amplă acțiune a procurorilor de la DIICOT în colaborare cu investigatori americani care a avut loc miercuri a prins în flagrant mai mulți motocicliști membri ai Hells Angels România.

Aceștia au fost luați cu mascații, după 8 percheziții domiciliare în Ilfov și București. Dosarul în care sunt anchetați vizează trafic de droguri, asasinate la comandă și sume imense de bani, de sute de mii de dolari.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul unui comunicat de presă, DIICOT anunță că e vorba despre o rețea complexă. În acest caz, liderul Hells Angels România şi alţi motociclişti ai clubului au fost ridicați de mascaţi, după o descindere la un depozit.

Șeful Hells Angels Romania și alți motocicliști, prinși în flagrant

În urmă cu o zi, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut 8 percheziţii domiciliare în Ilfov şi în Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat, spun anchetatorii.

ADVERTISEMENT

În acest caz, ofițerii români şi colegii lor din SUA au oprit o reţea care alimenta cu cocaină cluburi de pe trei continente. Din grupare făceau parte un român şi doi neozeelandezi, lideri ai uneia dintre cele mai temute bande de motocicliști din lume: Hells Angels.

Din datele oferite de DIICOT, reţeaua a traficat cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină din SUA, drogurile fiind furnizate unor grupări cunoscute de crimă organizată din Europa şi Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții români ai reţelei le-au solicitat şi ei o cantitate de droguri furnizorilor şi au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale, mai spun procurorii.

”La data de 18.11.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat 3 acțiuni de prindere în flagrant după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • surprinderea a doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă;
  • surprinderea, într-un depozit, al unui membru al grupării după ce acesta negociase preluarea unei cantităţi de cocaină, având ca destinaţie România;
  • surprinderea, într-o locaţie utilizată ca loc de întâlnire al membrilor grupării, a liderului acesteia din România, având asupra sa suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a doua imobile , reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux.

În urma activităților desfășurate au fost indisponibilizate suma de 200.000 USD, o armă letală și cantitatea de 100 de grame de cocaină”, anunță DIICOT.

Autoritățile din SUA au solicitat sprijinul DIICOT

Conform comunicatului oficial, autoritățile din Statele Unite ale Americii au transmis o cerere de asistenţă judiciară internaţională în materie penală, formulată de Departamentul de Justiţie, prin care se solicită sprijinul procurorilor DIICOT în desfăşurarea unei investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în SUA şi în alte state şi distribuirea acestor droguri în cadrul Uniunii Europene şi în Noua Zeelandă.

De asemenea, membrii grupării au desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.

Procurorii DIICOT spun că membrii organizaţiei infracţionale au obţinut şi au distribuit drogurile în beneficiul mai multor grupuri cunoscute de crimă organizată care operează în Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi Nouă Zeelandă.

Gruparea era coordonată de membri aflați în închisoare în Noua Zeelandă Liderii grupării infracţionale, aflaţi în detenţie pe teritoriul Noii Zeelande, au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantităţi de cocaină şi metamfetamină în beneficiul uneia dintre grupări, negocierile şi tranzacţiile având loc pe teritoriul României.

Despre acest caz a vorbit și ministrul de Interne. Marcel Vela: ”În urma activităților desfășurate în acest dosar, polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul”, a spus Marcel Vela, conform site-ului Guvernului.

ADVERTISEMENT
Tags: