Hotnews

Şeful Hezbollah acuză Arabia Saudită de terorism. Ce a dezvăluit despre şeicul executat

Şeful puternicei mişcări şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat duminică Arabia Saudită de 'terorism' după ce un lider şiit saudit a fost executat de autorităţile de la Riad....
04.01.2016 | 00:15
Şeful Hezbollah acuză Arabia Saudită de terorism. Ce a dezvăluit despre şeicul executat
ADVERTISEMENT

Şeful puternicei mişcări şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat duminică Arabia Saudită de ‘terorism’ după ce un lider şiit saudit a fost executat de autorităţile de la Riad.

Într-un discurs retransmis de canalul Hezbollah, Al-Manar, Hassan Nasrallah a declarat că moartea şeicului Nimr al-Nimr, figură proeminentă care s-a opus regimului saudit, ‘dezvăluie adevărata faţă a Arabiei Saudite, o faţă despotică, criminală şi teroristă’. Şeicul Nimr al-Nimr (56 de ani) a fost executat sâmbătă, împreună cu alte 46 de persoane condamnate pentru ‘terorism’.

ADVERTISEMENT

Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică în faţa biroului Naţiunilor Unite şi în faţa ambasadei Arabiei Saudite din Beirut pentru a denunţa moartea şeicului Al-Nimr. Spre deosebire de protestele de la Teheran, care au degenerat în violenţe, manifestaţiile de la Beirut s-au desfăşurat fără incidente.

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri