News

Șeful Inspectoratului de Poliție Constanța, demis după imaginile cu turiștii prinși în horă la Mamaia

02.07.2020 | 15:06
Seful Inspectoratului de Politie Constanta demis dupa imaginile cu turistii prinsi in hora la Mamaia
ADVERTISEMENT

Șeful Poliției din Constanța a plătit cu postul după ce în spațiul public din România au apărut imagini cu mai mulți oameni de la Mamaia prinși într-o horă, în plină pandemie de coronavirus.

Măsura a fost luată de la vârful instituției, mai precis de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), care a evaluat ultimele evenimente de pe litoral.

ADVERTISEMENT

De asemenea, funcția și-a pierdut-o și adjunctul pe linie de ordine publică din Constanța.

Șeful Poliției Constanța a fost demis după apariția imaginilor cu turiștii prinși în horă la Mamaia

Decizie radicală a șefilor din Poliție după hora de la Mamaia: șeful IPJ Constanța, dar i adjunctul pe linie de ordină publică, au fost demiși din funcție.

IGPR a anunţat, joi, că, în urma apariţiei imaginilor cu turiştii care s-au prins în horă la Mamaia, o comisie din cadrul MAI a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în staţiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi Poliţia Staţiunii Mamaia.

ADVERTISEMENT

”În urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele: Cu data de 30 iunie 2020, şefului I.P.J Constanţa i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului I.P.J Constanţa pe linie de ordine public”, a transmis IGPR, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, de la data de 1 iulie 2020, comisarul-şef de poliţie Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Județean Constanţa.

ADVERTISEMENT

Evenimentul care a dus la demiterile de la Poliția Constanța

Într-o perioadă în care România se confrunta cu o medie de 300 de cazuri de infectare pe zi, pe litoral, turiștii păreau că au uitat de pandemie.

Pe 21 iunie, în stațiunea Mamaia oamenii au încins o horă chiar pe promenadă. Zeci de turiști s-au luat de mâini și au format un cerc fără a mai ține cont de vreo o măsură de distanțare fizică. În imaginile publicate atunci se vede cum turiștii se distrează fără a mai păstra vreo regulă de igienă.

ADVERTISEMENT

În acest context, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul I.P.J. Constanţa.

”Zilnic, 86 de patrule vor fi în teren pentru a interveni la sesizările semnalate şi a proteja drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a mai transmis IGPR.

ADVERTISEMENT