News

Șeful IPJ Sibiu, diagnosticat pozitiv cu Covid-19. În ce stare se află

06.11.2020 | 15:54
Seful IPJ Sibiu diagnosticat pozitiv cu Covid19 In ce stare se afla
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 afectează și Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) al județul Sibiu, acolo unde chiar șeful instituției, comisarul șef Tiberiu Iulian Ivancea, a fost depistat pozitiv.

În ultimele zile, conducătorul IPJ a prezentat simptome specifice bolii, fapt pentru care s-a decis să efectueze un test COVID, în urma acestuia rezultând o probă pozitivă.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, iar până în acest moment au fost identificat un contact de serviciu care este în carantină la domiciliu. De asemenea a fost făcută dezinfecţia în spaţiul de lucru.

COVID-19 la vârful Poliției. Șeful IPJ Sibiu, diagnosticat pozitiv

În cursul zilei de vineri, Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a transmis că inspectorul șef al IPJ Sibiu a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Testarea s-a făcut deoarece comisarul șef Tiberiu Iulian Ivancea avea simptome specifice acestei boli. Din fericire, starea acestuia este una stabilă, se află deja în izolare și primește un tratament specific bolnavilor de Covid-19.

”Vă informăm că inspectorul şef al IPJ Sibiu a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, testare care s-a făcut datorită faptului că prezenta simptome specifice.

ADVERTISEMENT

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, iar până în acest moment a fost identificat un contact de serviciu care este în carantină la domiciliu. De asemenea, a fost efectuată dezinfecţia în spaţiul de lucru.

În ceea ce priveşte starea de sănătate, aceasta este stabilă, inspectorul şef se află în izolare sub tratament specific”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Sibiu, număr uriaș de cazuri

Vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.260 de persoane noi infectate cu noul coronavirus . Dintre acestea, 416 sunt din județul Sibiu, un record pentru această zonă a țării în pandemie.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 6882 de persoane (dintre care 6142 adulți și 324 copii).

De asemenea, în ultimele 24 de ore, cinci persoane dintre cele infectate cu COVID-19 au decedat. Creșterea numărului de cazuri a sporit și modificarea indicelui ratei de incidență cumulată. Astfel că, vineri, noiembrie, rata de infectare în județul Sibiu este de 4,86 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: