News

Șeful ISU Dobrogea a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Era internat în Capitală

04.11.2020 | 13:10
Șeful ISU Dobrogea a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Era internat în Capitală
Șeful ISU Dobrogea a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Era internat în CapitalăSursa foto: cugetliber.ro
ADVERTISEMENT

Colonelul Daniel-Gheorghe Popa, șeful ISU Dobrogea, s-a stins din viață în urma infectării cu SARS-COV-2. Acesta se afla internat într-un spital din București și și-a pierdut viața în cursul acestei zile.

Colonelul Popa a fost depistat pozitiv în urmă cu câteva zile. La 1 noiembrie, ISU Dobrogea confirma infectarea: „domnul inspector şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus şi le dorim multă sănătate. În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată”, a mai precizat instituția, potrivit Adevărul.

Șeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel-Gheorghe Popa, pierde lupta cu SARS-COV-2

Colonelul Daniel-Gheorghe Popa avea doar 57 de ani și era în fruntea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2016, iar în luna decembrie a acestui an urma să fie avansat la gradul de general.

ADVERTISEMENT

Gheorge Popa și-a dat ultima suflare pe patul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, unde fusese transportat cu un elicopter, după ce, inițial, a fost internat la spitalul din Constanța. Starea de sănătate i s-a agravat, iar eforturile medicilor pentru a-i salva viața au fost zadarnice.

Anterior, acesta a condus timp de 12 ani ISU Călărași. El a avut, în total, o carieră de peste 30 de ani în MAI și o meserie pe care o iubea. „Această meserie are un caracter profund umanitar pentru că salvăm viaţa omenilor. Este ceea ce ştiu eu să fac, de 30 de ani  fac numai lucrul acesta.

Nu neapărăt comandă, ci numai la pompieri şi numai în Călăraşi. Este o profesie care mi-a plăcut şi chiar dacă am avut ocazia să o schimb, nu am vrut”, a spus el, într-un interviu pentru presa locală din Călărași, în anul 2015, scrie sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

ISU Dobrogea se confruntă cu mai multe cazuri de infectare cu noul Covid-19: „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa este una dintre instituţiile care pe plan local asigură linia întâi în lupta cu virusul Covid-19.

În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care si domnul inspector şef, au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a transmis instituția, conform sursei de mai sus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri