News

Șeful ISU Timiș, internat cu coronavirus. Bărbatul nu era vaccinat

Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, a ajuns pe patul de spital, infectat cu coronavirus.
07.10.2021 | 18:45
Seful ISU Timis internat cu coronavirus Barbatul nu era vaccinat
ADVERTISEMENT

Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş nu este încă vaccinat anti-Covid.

Informația a fost transmisă de publicația locală debanat.ro, potrivit căreia șeful ISU Timiș ar avea acum plămânii afectați de virusul SARS-COV2 într-o proporție de 30-40%.

ADVERTISEMENT

Care este starea bărbatului

Bărbatul s-ar afla internat, mai exact, la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. A ajuns aici după ce s-a simțit rău și după ce a plecat acasă de la Spitalul Militar, unde ar fi fost, de fapt, confirmat cu Covid.

Medicul Cristian Oancea și manager, totodată, al Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara a spus că pacientul a dezvoltat o formă ușoară de boală.

ADVERTISEMENT

Județul Timiș, al treilea cu cea mai mare rată de infecare din țară

Județul Timiș nu stă deloc bine la capitolul rata de infectare. Joi a ajuns la 11,43 la mia de locuitori. Înainte sa sunt Capitala și județul Ilfov.

România, depășită de situația pandemiei. Autoritățile cer ajutor extern

Medicii din țară nu mai fac față situației cazurilor de bolnavi cu Covid-19. S-a ajuns în situația în care românii care au alte afecțiuni medicale să fie respinși de doctori, în favoarea persoanelor contaminate cu SARS-COV2.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode, ministrul MAI, declara marți, într-o conferință de presă, că se ia în calcul transportul unor bolnavi în spitalele din afară.

 ”Luăm în calcul transferul bolnavilor în străinătate, dar trebuie să fie o excepţie şi am discutat cu domnul Cseke (n.r.- ministrul Sănătăţii) să facem acest lucru pentru judeţele din zona de nord, limitrofe cu Ungaria”, a declarat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Până acum, țara vecină, Ungaria, și-a exprimat dorința a primi în unitățile lor medicale pacienți români cu coronavirus.

”Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a anunţat joi, în mod public, Peter Szijjarto, ministrul de externe din Budapesta.

Ulterior, MAE a mulțumit oficialilor din Ungaria pentru bunăvoință.

”Ministerul Afacerilor Externe a transmis disponibilitatea exprimată de autorităţile ungare autorităţilor naţionale competente, respectiv Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne/Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (care este şi punctul naţional de contact în relaţia cu structurile internaţionale de profil, inclusiv Mecanismul European de Protecţie Civilă al UE), urmând ca acestea să evalueze necesitatea apelării la sprijin extern şi să ia măsurile necesare, conform atribuţiilor acestora”, a fost răspunsul autorităților române.

ADVERTISEMENT