Șeful Jandarmeriei s-a încurcat în cifre când a explicat acuzațiile privind orele suplimentare alocate

Adrian Baciu   
în HotNews
19/09/2020, 17:57
Șeful Jandarmeriei s-a încurcat în cifre când a explicat acuzațiile privind orele suplimentare alocate
Șeful Jandarmeriei s-a încurcat în cifre când a explicat acuzațiile privind orele suplimentare alocate. Sursa foto: antena3.ro

La puțin timp după ce a apărut informația conform căreia ar fi acuzat de DNA că și-ar fi alocat ilegal ore suplimentare, șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a oferit o primă reacție.

Cum era de așteptat, omul din fruntea Jandarmeriei se apără și spune că ceea ce a apărut în presă ”este o informație care nu are niciun temei real și adevărul va ieși la iveală”.

Colonelul Enescu spune că numai în luna martie şi-a trecut 153 de ore suplimentare, deoarece era stare de urgenţă, însă numărul real de ore petrecute la muncă a fost mult mai mare.

Cum a explicat șeful Jandarmeriei acuzațiile privind orele suplimentare alocate

Într-o intervenție la Digi24, șeful Jandarmeriei Române a dezvăluit că a muncit mult mai multe ore suplimentare decât cele 900 în legătură cu care este suspectat că şi le-ar fi aprobat ilegal.

Enescu s-a încurcat ușor în explicațiile legate de totalul orelor lucrate. Într-o primă fază a spus că a trecut în evidență că a muncit 153 de ore suplimentare. Imediat a revenit și a spus că aceste ore trecute ca fiind petrecute la serviciu ”în niciun caz nu reflectă realitatea”, mai exact numărul fiind mult mai mare.

”Este o informație care nu are niciun temei real și adevărul va ieși la iveală. Vă spun, așa, cu titlu informativ un singur amănunt.

Într-o singură lună, pe timpul stării de urgență, în care activitatea mea s-a desfășurat în exclusivitate din punct de vedere profesional majoritatea timpului, au fost luate în evidență 153 de ore suplimentare, aceasta este cel mai mare număr de ore suplimentare.

Iar tot un aspect tehnic este faptul că orele suplimentare plătite, pentru că sunt două elemente tehnice aici, timpul petrecut la serviciu, efectiv, evidența care există cu privire la acest aspect și orele suplimentare plătite care se încadrează în plafonul prevăzut de lege, fără nicio depășire.”, a spus Bogdan Enescu la postul de știri.

Șeful Jandarmeriei: ”Am considerat o limitare de bun simț”

În aceeași intervenție, șeful Jandarmeriei a explicat că, din ”bun-simţ”, a trecut doar 150 de ore suplimentare, asta deoarece se simţea constrâns să ”nu forţeze nota”.

”Aceste ore suplimentare (n.r. – cele 153) au fost în timpul unei luni, în timpul lunii martie în care a fost instituită starea de urgenţă. Şi în niciun caz nu reflectă realitatea, pentru că timpul petrecut la serviciu şi în exercitarea atribuţiilor de funcţionare este mai mare, însă am considerat ca o limitare de bun simţ şi tocmai pentru a nu dori să forţez nota în acest sens…m-am rezumat la această evidenţă”, a spus Enescu.

Închide ×