ADVERTISEMENT
News

Orban răspunde în cazul lui Laurențiu Baranga, care și-a falsificat diploma de Bac: ”E treaba lui că ne-a păcălit”. Update

Autor: Ana Mirea | 10.10.2020 | 18:59
Orban răspunde în cazul lui Laurențiu Baranga, care și-a falsificat diploma de Bac: ”E treaba lui că ne-a păcălit”. Update
Laurențiu Baranga, acuzat de înșelăciune.

Șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a primit sâmbătă vizita Polițiștiilor de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice și a procurorilor de la Parchetul General.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii suspectează că oficialul și-a falsificat diploma de bacalaureat, iar ulterior actele au fost folosite la dosarul de angajare.

UPDATE ora 19:05 / Premierul României și-a exprimat opinia astăzi în legătură cu Laurenţiu Baranga.

ADVERTISEMENT

”E treaba lui că ne-a păcălit. Ieri am avut demisia pe masă. Şi-a dat demisia, nu mai este preşedinte”, a afirmat, sâmbătă, Ludovic Orban.

”El era într-o funcţie puplică, a venit dintr-o funcție publică. Nu cunosc detaliile, mărturisesc că nu am urmărit cu foarte mare atenţie. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluarea a canidatului, nu am avut aceste informaţii legate de falsul în privinţa diplomelor. Şi am înţeles că este vorba despre toate diplomele”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

Diploma de studiu a fost desființată în instanță, conform g4media.ro.

Laurențiu Baranga, acuzat de înșelăciune

„La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează o percheziție domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală”, scrie Poliția Română în comunicatul de presă emis.

Laurențiu Baranga nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu acest subiect.

Baranga a fost numit în funcție, prin decizia premierul Ludovic Orban, la începutul lunii septembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!